Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Eliza Michalik zegt waar we al jaren over schrijven: houd alle journalisten verantwoordelijk.

Gestart door Pieszyce, 5 november 2023, 00:51

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Eliza Michalik zegt waar we al jaren over schrijven: houd alle journalisten verantwoordelijk.
Verduurzaming van het milieu noodzakelijk


4 november 2023

Eliza Michalik, een standvastige journaliste die zich rechtstreeks heeft uitgesproken over de misdaden van het regime van Wet en Rechtvaardigheid, eist de doorlichting van de journalistieke gemeenschap. We schrijven hier al jaren over. Zonder journalisten verantwoordelijk te stellen voor hun medewerking, zonder al die Kolanko's, Balewajder's, Berendsen en anderen te ontmaskeren, zal er geen vrij Polen zijn. Een journalist die zich heeft verkocht is een prostituee die het hele systeem kapot maakt. We moeten een manier hebben om van zulke mensen af te komen.

Eliza Michalik eist terecht dat het milieu wordt gezuiverd. We moeten ook nadenken over wat we moeten doen met besmette mediakanalen zoals RMF en Polsat. Hebben ze nog bestaansrecht in een vrij Polen? Moeten ze niet net als TVP worden geliquideerd? Deze media gaven een verkeerd beeld van de situatie, verzachtten of verdoezelden vaak de zonden van PiS en vertelden uitzonderlijk vaak een verhaal dat in lijn was met de belangen van PiS.

Eliza Michalik is een rolmodel dat de moeite waard is om na te volgen; iedere journalist die kennis heeft over collega's die profiteren van de samenwerking met PiS moet dit onmiddellijk openbaar maken.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku