Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Frasyniuk tot de oppositie: Hoe heb je het grote succes van Solidariteit verpest

Gestart door Pieszyce, 26 januari 2023, 00:34

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Frasyniuk tot de oppositie: Hoe heb je het grote succes van Solidariteit verpest?
Veroordeel je je eigen kinderen?


PiS
24 januari 2023
Dorota Wysocka-Schnepf

Wij, het volk, zijn er vast van overtuigd dat er een pro-democratisch blok moet komen om te winnen van PiS. Dit pro-democratische blok moet botsen met het antidemocratische blok. Wie de gemeenschappelijke lijst in twijfel trekt, handelt in zijn eigen belang en tegen de samenleving", zegt Władysław Frasyniuk tegen "Wyborcza".

Dorota Wysocka-Schnepf: Ik heb de indruk dat de oppositiekiezers in december nog vol optimisme waren en geloofden dat de oppositie de verkiezingen van dit jaar zou kunnen winnen, maar de laatste tijd heeft iets een zware tol geëist en is dit geloof aan het verdwijnen. Heb jij dit gevoel ook?

Wladyslaw Frasyniuk: Ik ben ervan overtuigd dat de Wet en Rechtvaardigheid partij op een opwaartse golf zit. De politici van de Wet en Rechtvaardigheid partij zijn opnieuw gaan geloven dat zij kunnen winnen - niet dat zij met een kleine marge zullen verliezen, maar dat zij zullen winnen.

De recente stemmingen in het Poolse parlement zijn een gigantisch succes voor PiS, een gigantisch persoonlijk succes voor Jaroslaw Kaczyński, en een dramatische mislukking voor de hele oppositie. Omdat ze niet alleen de stemming hebben verloren, maar zich nog steeds laten verdelen. Wat betekent dat Jaroslaw Kaczyński een dubbele bonus kreeg van zijn succes. En ik zou geen schuldigen zoeken, want dat doet er niet toe.

Betaalmuur:

Bron:  wyborcza.pl przez Dorota Wysocka-Schnepf    język po Polsku