Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Janusz Rewiński is overleden. Buenas Noches, Senior Siarra

Gestart door Pieszyce, 6 juni 2024, 00:11

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Janusz Rewiński is overleden. Buenas Noches, Senior Siarra

5  juni 2024


citaatfoto wiesci24.pl

Op 1 juni 2024 verloor de wereld een uitmuntend acteur, satiricus en politicus: Janusz Rewiński. Zijn zoon maakte het droevige nieuws bekend en schreef: "Het afscheid dat niet had mogen plaatsvinden. Op 1 juni vocht papa een strijd met zijn gezondheid. Helaas heeft hij het deze keer niet gehaald."

Janusz Rewiński was een uniek persoon wiens werk jarenlang vreugde en een glimlach bracht, niet alleen bij zijn dierbaren, maar ook bij iedereen die het genoegen had zijn werk te ontmoeten. Hij was een kunstenaar die je aan het lachen kon maken, je kon ontroeren, maar ook tot nadenken kon brengen. Zijn unieke gevoel voor humor en charisma maakten hem tot een favoriet van vele generaties Polen.

Rewiński werd populair dankzij zijn optredens in cabaret en talrijke film- en televisierollen. Zijn komische en satirische talenten waren van onschatbare waarde. In de jaren negentig raakte hij ook betrokken bij de politiek en was hij lid van de Sejm van de eerste termijn. Zijn activiteit in het parlement was net zo kleurrijk als zijn artistieke carrière, en zijn toespraken en toespraken waren gedenkwaardig.

"Nu is de wereld hetzelfde, maar de glimlach verdween plotseling" – met deze woorden bracht de zoon van Janusz Rewiński hulde aan zijn vader. Het is waar dat zonder Rewiński de Poolse satirische scène veel armer zal zijn. We zullen allemaal zijn unieke stijl, karakteristieke stem en ongelooflijke vermogen om de werkelijkheid waar te nemen missen.

Janusz Rewiński was een man die niet bang was om de waarheid te vertellen, zelfs als die moeilijk te aanvaarden was. Zijn satire was een mes dat vaak door de hypocrisie en absurditeiten van de moderne wereld sneed. Wij danken hem voor zijn moed om te lachen om dingen die anderen te serieus namen en voor het op een eenvoudige manier overbrengen van moeilijke waarheden.

Bij zijn afscheid voegde zijn zoon eraan toe: "Bedankt voor alles. Waar je nu ook bent, we hopen dat je momentum hebt. Buenas noches, oudste Siarra!' – dit laatste afscheid is vol liefde en dankbaarheid voor alle gedeelde momenten en herinneringen die voor altijd zullen blijven.

Janusz Rewiński zal voor altijd in ons hart blijven als een man die ons aan het lachen kon maken en ons tot tranen toe kon bewegen. Zijn talent, charisma en vriendelijkheid zullen voor altijd in onze herinnering blijven. Bedankt, meneer Janusz, voor alles wat u voor ons hebt gedaan. Rust in vrede.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku