Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Niedzielski's problemen. Dokter Piotr Pisula:

Gestart door Pieszyce, 30 mei 2024, 00:07

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Niedzielski's problemen. Dokter Piotr Pisula:
er zijn gronden voor gerechtelijke actie en vervolging


Hoofdartikel, Krzysztof Grządzielski

28.05.2024 16:08

Dit is burgerlijke genoegdoening - dit is hoe dokter Piotr Pisula, in een interview met Radio ZET verslaggever Krzysztof Grządzielski, commentaar geeft op de beschuldiging van het openbaar ministerie tegen de voormalige minister van Volksgezondheid Adam Niedzielski. Niedzielski onthulde informatie over de medicijnen die Pisula zichzelf had voorgeschreven. Het voormalige hoofd van het ministerie kan tot drie jaar gevangenisstraf krijgen voor het overschrijden van zijn bevoegdheden.

Adam Niedzielski hoorde een aanklacht wegens bevoegdheidsoverschrijding

Adam Niedzielski heeft een aanklacht wegens overschrijding van zijn bevoegdheden gehoord. Dit werd bekendgemaakt door een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Warschau, aanklager Szymon Banna. - De procedure heeft betrekking op de overschrijding van bevoegdheden door een overheidsfunctionaris in de persoon van de minister van Volksgezondheid door de onwettige verwerking van persoonlijke gegevens over de gezondheid van een geïdentificeerde persoon door openbaarmaking via de massacommunicatiemedia in een vermelding op het internetportaal X, waardoor het privébelang van een privépersoon wordt geschaad, meldde hij.

"Een openbaar ambtenaar die, door zijn of haar bevoegdheden te overschrijden of zijn of haar plichten niet te vervullen, handelt ten nadele van openbare of particuliere belangen, wordt gestraft met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar", aldus artikel 231 van het Wetboek van Strafrecht. - staat in artikel 231 van het Wetboek van Strafrecht. Een kennisgeving van een mogelijk strafbaar feit door Niedzielski werd onder andere ingediend door de Hoge Medische Kamer.

Het heeft betrekking op een zaak van augustus vorig jaar, toen de toenmalige minister van Volksgezondheid informatie op internet plaatste dat de arts Piotr Pisula van het gemeentelijke ziekenhuis in Poznań, die in de media commentaar gaf op problemen met recepten, "gisteren een recept voor een geneesmiddel uit de groep van psychotrope en pijnstillende medicijnen aan zichzelf had uitgeschreven".

Piotr Pisula werd geïnterviewd door Radio ZET verslaggever Krzysztof Grządzielski. - Sommige mensen luisterden naar wat vertegenwoordigers van de autoriteiten en het ministerie van Volksgezondheid toen zeiden. Ze zeiden dat ik een leugenaar was en dat ze desinformatie bestreden. Het feit dat er een strafzaak tegen de voormalige minister van Volksgezondheid loopt, is echter een bevestiging van wie de waarheid sprak," merkt de arts op.

Hij voegt eraan toe dat de aanklacht tegen Niedzielski een nieuwe en natuurlijke stap in de goede richting is, zodat de zaak tot het einde toe wordt opgehelderd. - De zaak leidde tot het aftreden van de minister, dus er is geen twijfel over dat er redenen zijn voor actie door de rechtbank en het openbaar ministerie," benadrukt Pisula. - Ik was echter meer bezorgd dat het voorschrijfsysteem goed werkte en niet dat iemand zich zo gedroeg, waardoor hij nu verdere gevolgen ondervindt, besluit hij. Adam Niedzielski gaf de vermeende daad niet toe en weigerde uitleg te geven in het kantoor van de openbare aanklager.

Bron:    Radio ZET  przez Krzysztof Grządzielski   Krzysztof Grządzielski