Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Van paramedici wordt nu verwacht dat zij de SOR e-mailen om aan te kondigen dat

Gestart door Pieszyce, 10 januari 2023, 23:17

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Van paramedici wordt nu verwacht dat zij de SOR e-mailen om aan te kondigen dat zij een patiënt vervoeren.
"Zolang de tablet maar niet crasht"


ziekenhuis spoeddienst
10 januari 2023
Martyna Smigiel

Vanaf het nieuwe jaar sturen paramedici e-mails naar de SOR met een "aankondiging" van welke aandoening en wanneer zij een patiënt zullen brengen. Dit moet ervoor zorgen dat spoedafdelingen efficiënter werken. - Tenzij de tablet crasht en ze tijd hebben om de e-mails in de SOR te lezen.

Aan het begin van het jaar ontvingen de directeuren van de ziekenhuizen in Warschau een brief van viceminister van Volksgezondheid Waldemar Kraska over de organisatie van spoedeisende hulp. Daarin lezen we dat ziekenhuismanagers een extra e-mailadres moeten aanmaken waarop zij berichten van de noodhulpteams zullen ontvangen. De paramedici moeten het ziekenhuis waarschuwen wie zij vervoeren, in welke toestand zij verkeren, welke medische procedures tot dusver zijn uitgevoerd en hoe laat zij naar verwachting op de SOR zullen aankomen.

- Zo kan het personeel van de spoedeisende hulp zich voorbereiden op de opvang van een patiënt die vaak onmiddellijke en geavanceerde noodmaatregelen van de ziekenhuisdeur vereist. De spoedeisende hulp kan een traumateam starten, extra ondersteuning vragen van personeel van andere afdelingen, een bed veiligstellen of de juiste medische apparatuur klaarzetten," moedigt Jarosław Rybarczyk van het communicatiebureau van het ministerie van Volksgezondheid aan. Hij betoogt dat patiënten in nood dankzij het "aankondigingssysteem" minder lang op een spoedbehandeling hoeven te wachten.

Betaalmuur:

Bron: warszawa.wyborcza.pl  przez Martyna Smigiel       język po Polsku