Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

“Vrouwen die niet mochten leven in rechten en vrede.” dankzij een regering die geen zorg verleende

Gestart door Pieszyce, 7 september 2023, 23:12

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Ik start een nieuwe topic,

"Vrouwen die niet mochten leven in rechten en vrede." Dankzij een regering die geen zorg verleende

Het gaat hier over vrouwen die door medische fouten na de geboorte overlijden.

Ik kan natuurlijk telkens een aparte topic openen, maar beter is deze diepe ellende op één te verzamelen en zo eer te doen aan hen die achterbleven.

Het kan allemaal Dramatisch klinken, maar ik ben zeer gefrustreerd nadat een van onze beste vriendinnen een nieuwe heup moest hebben en na de operatie ontdekte dat haar gezonde been vanaf de knie er niet meer was.
Ik weet maar al te goed hoe haar leven van de een op de andere dag in elkaar stortte.  Tekst kochana Renato jest zgodnie z obietnicą.

Ik reken hiervoor op jullie begrip en bedank jullie.

Pieszyce


De 27-jarige Kasia stierf na de bevalling
Wat gebeurde er in het ziekenhuis van Kolobrzeg? Nieuwe feiten


IB
6 september 2023, 12:00.

Kasia (†27 jaar) en Paul waren in blijde verwachting van de geboorte van hun kind. Ze telden de dagen af tot de geboorte. Meer dan een jaar eerder waren ze getrouwd. Het leek erop dat hen nu alleen nog maar gelukkige dagen te wachten stonden. Alles veranderde vlak na de geboorte. De 27-jarige beviel van een baby via een keizersnede en werd naar de intensive care gebracht. Het was niet mogelijk om haar te redden. De radeloze familie roept om hulp.

Ruim een jaar eerder, in juli 2022, trouwden ze. Ze waren zo blij. Op hun eerste verjaardag wachtten ze op een oplossing. Vrolijk. Kasia zou begin augustus bevallen. Het koppel telde de dagen af tot de geboorte.

Kolobrzeg. Kasia stierf na de bevalling. Wat gebeurde er in het ziekenhuis?

De 27-jarige beviel door middel van een keizersnede op de afdeling gynaecologie en verloskunde van het Regionaal Ziekenhuis in Kołobrzeg (West-Pomorskie provincie). Na de ingreep, zo meldt het lokale portaal e-kg.pl, werd de jonge moeder naar de intensive care gebracht. Ze lag in coma. Mevrouw Kasia bleef daar 28 dagen.

"Ik smeek jullie lieve mensen, bid alsjeblieft voor de gezondheid en kracht van mijn vrouw, zodat ze bij ons terug kan komen". - sprak de heer Paul, de echtgenoot van de 27-jarige. Helaas kwam een dag later, op maandag 28 augustus, het slechtste nieuws. De 27-jarige stierf en haar pasgeboren kind werd verweesd.

Familie van 27-jarige dode zegt medische fout

De familie van de 27-jarige kan de tragedie niet verwerken. Haar naasten willen weten wat er in het ziekenhuis van Kolobrzeg is gebeurd, waarom Kasia niet kon worden gered.... De familie van de overledene houdt vol dat er mogelijk een medische fout is gemaakt die heeft geleid tot de dood van de jonge moeder, meldt het portaal e-kg.pl.

De zaak van de dood van de 27-jarige werd behandeld door het Openbaar Ministerie in Kołobrzeg. Op verzoek van de familie.

- Nadat de vertegenwoordiger van de familie aangifte had gedaan van een mogelijk misdrijf, begon het Openbaar Ministerie onmiddellijk met zijn werkzaamheden. Medische documentatie van alle plaatsen in het Regionale Ziekenhuis in Kołobrzeg waar de patiënt verbleef, werd veiliggesteld," vertelde Ryszard Gąsiorowski, woordvoerder van het Regionale Openbaar Ministerie in Koszalin, aan "Gazeta Wyborcza".

- De vrouw werd eerst opgenomen op de afdeling gynaecologie-verloskunde, maar er traden grote complicaties op in haar toestand, dus werd ze overgebracht naar de ICU en daar verklaarden artsen haar op 28 augustus dood, verklaarde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Koszalin aan Wyborcza.

Er werd besloten om het lichaam van de 27-jarige veilig te stellen voor een autopsie. De familieleden van de overleden vrouw en het personeel dat haar verzorgde zullen worden ondervraagd. Het is mogelijk dat expertises van verschillende medische specialismen nodig zullen zijn.

Kolobrzeg ziekenhuis geeft geen commentaar

Het ziekenhuis van Kolobrzeg geeft geen commentaar op de zaak. "De zaak wordt momenteel onderzocht door de autoriteiten die hiervoor zijn aangesteld. Totdat de procedure is afgerond, geeft het ziekenhuis geen commentaar op de zaak," zei Patrycja Glomska, woordvoerder van het ziekenhuis, in een verklaring.

Natalia's onverwachte dood in een ziekenhuis in Slupsk

Onlangs berichtten we over een vergelijkbaar, even tragisch verhaal uit een ziekenhuis in Slupsk (provincie Pomorskie). Natalia, 24 jaar, beviel van een tweeling via een keizersnede. Kort na de geboorte traden er complicaties op. De jonge moeder lag nog steeds in het ziekenhuis en werd geopereerd. Alles leek goed te gaan.

Ongeveer een maand na de geboorte sloeg de tragedie toe. Het lichaam van de 24-jarige werd gevonden op de afdeling. De zaak wordt onderzocht door het openbaar ministerie in Słupsk.

[Artikel over Natalia komt er aan]

Bron: Fakt.pl, e-kg.pl, Gazeta Wyborcza] fakt.pl przez IB        język po Polsku

Pieszyce


Hoeveel vrouwen moeten er in Polen nog sterven voor IEMAND ingrijpt? ? ? ?


Pieszyce


Staś en Franio zullen hun moeder nooit kennen. Natalia stierf na hun geboorte in een ziekenhuis in Słupsk.
De woorden van haar man deden pijn


Maja Fenrych
1 september 2023, 13:10.

Ze was mooi, jong en heel erg verliefd. Nu zouden ze nog gelukkiger worden. Natalia (†24 jaar) beviel van twee jongens, maar twee weken later lag de wereld van haar man en dierbaren in puin. Natalia stierf in een ziekenhuis in Slupsk. Haar zoontjes zullen hun moeder nooit kennen. De zaak wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie.

De tragedie gebeurde op de gynaecologisch-obstetrische afdeling van een ziekenhuis in Słupsk (provincie Pomorskie). De 24-jarige Natalia werd daar half juli opgenomen. Ze was zwanger van een tweeling. Eind juli werd de zwangerschap beëindigd met een keizersnede. Natalia beviel van twee jongetjes: Stasio en Franio.

De jongens bleven samen met hun moeder in het ziekenhuis. Kort na de geboorte traden er complicaties op. De vrouw moest een operatie ondergaan, waarna ze de hele tijd in het ziekenhuis verbleef, maar volgens de vertegenwoordigers van de instelling zou ze al aan het herstellen zijn.

Tragedie in een ziekenhuis in Słupsk. Een 24-jarige patiënte is dood

Ondertussen overleed Natalia op 16 augustus. Waarom? Wat is er gebeurd? Was er sprake van een medische fout? Deze en andere vragen moeten beantwoord worden door het onderzoek van de openbare aanklager.

- Aanvankelijk werd de zaak behandeld door het Openbaar Ministerie in Słupsk, maar vanwege het belang van de zaak en de belangstelling van de media voor de procedure, werd deze overgenomen door het Openbaar Ministerie in Słupsk," zegt Prok. Paweł Wnuk, woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Słupsk, in een interview met "Fakt". - Medische dossiers zijn veiliggesteld in deze zaak, er is een autopsie uitgevoerd en er zijn secties van het lichaam van de vrouw genomen voor verder histopathologisch onderzoek, voegt de aanklager toe.

Onderzoekers zijn van plan om de artsen te ondervragen die de 24-jarige Natalia hebben verzorgd.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt de dood van een 24-jarige vrouwelijke patiënt in een ziekenhuis in Słupsk. Artsen zullen worden ondervraagd

- Het openbaar ministerie wacht momenteel op het rapport van de autopsie. Zodra dit is verkregen, zal de aanklager verdere acties in de zaak plannen. Artsen van het ziekenhuis in Słupsk die de patiënt hebben verpleegd, zullen als getuigen worden ondervraagd en vervolgens zal een advies van een forensisch arts worden ingewonnen om de vraag te beantwoorden of er een medische fout is gemaakt, en zo ja, waaruit die bestond en wie ervoor verantwoordelijk was, en of die fout verband hield met de dood van de patiënt," benadrukt Paweł Wnuk in een interview met "Fakt". - De procedure wordt gevoerd in de richting van het blootstellen van een persoon aan direct gevaar voor verlies van leven of zwaar lichamelijk letsel in het geval dat de dader een zorgplicht heeft ten opzichte van de persoon die aan een dergelijk gevaar wordt blootgesteld, wijst de aanklager erop.

 Ziekenhuis: toestand van de patiënt was goed

Vertegenwoordigers van het ziekenhuis spraken over de tragedie.

- De patiënte beviel in juli via een keizersnede van twee kinderen. Vanwege gezondheidscomplicaties verbleef ze met haar kinderen op de afdeling. Ze onderging nog een operatie. Haar toestand verbeterde en werd als goed omschreven. Op de ochtend van 16 augustus werd haar lichaam gevonden op de afdeling," vertelt Marcin Prusak, woordvoerder van het ziekenhuis in Słupsk, aan "Fakt". - Een situatie die vreemd genoeg was dat ze herstellende was. Er waren geen aanwijzingen voor complicaties, vooral omdat haar kamergenoot zei dat ze vroeg in de ochtend was gezien toen ze stond en iets in haar buurt deed, voegt de woordvoerder eraan toe.

Natalia's dierbaren zijn er kapot van. Haar zoontjes zitten zonder hun moeder. Natalia had al acht jaar een gelukkige relatie met haar geliefde Robert. Twee jaar geleden zijn ze getrouwd. Ze waren zo gelukkig met deze zwangerschap....

Natalia's dierbaren zijn er kapot van. "De dood van mijn geliefde vrouw Natalia is een onvoorstelbaar verlies voor mij, vol pijn en verdriet."

- De dood van mijn geliefde vrouw Natalia is een onvoorstelbaar verlies voor mij, vol pijn en verdriet. De situatie wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie in Slupsk. Totdat we de resultaten van de autopsie hebben ontvangen, wil ik geen commentaar geven op deze zaak. Ik wil jullie vragen om zo'n traumatische tijd voor mij te respecteren," vertelt Robert, Natalia's echtgenoot, aan Fakt. - Voorlopige resultaten van de autopsie worden verwacht tegen 15 september en gedetailleerde resultaten na ongeveer zes weken, voegt Robert eraan toe.

De begrafenis van de 24-jarige Natalia vond plaats op 25 augustus in Tuchom, haar woonplaats.

Natalia werkte op het gemeentekantoor in Tuchom. De burgemeester en zijn medewerkers namen pijnlijk afscheid en op hun website hebben ze een citaat van pater Jan Twardowski geplaatst:

"Hoe moeilijk is het om afscheid te nemen van iemand die nog steeds bij ons zou kunnen zijn....". Je vertrok stilletjes, zonder afscheidswoorden. Alsof je niet bedroefd wilde zijn om je vertrek... Alsof je op het moment van vertrek geloofde dat je spoedig zou terugkeren met goed nieuws."

"Natalia zal worden herinnerd als een zeer hardwerkende, consciëntieuze en competente lokale overheidsfunctionaris en een geweldige collega."

Er werden ook condoleances gepubliceerd.

"Het is met diepe droefheid en spijt dat we het nieuws van het overlijden van onze collega Natalia hebben ontvangen. We zijn zeer ontroerd door deze trieste gebeurtenis. Het is een groot verlies voor ons. We zullen ons Natalia herinneren als een zeer hardwerkende, gewetensvolle en competente gemeenteambtenaar en een geweldige collega. Ze was een heel vriendelijk, energiek en altijd lachend jong persoon. We kunnen de woorden niet vinden om onze pijn, verdriet en de leegte die we voelen volledig uit te drukken. Aan haar familie, vrienden, kennissen en al haar dierbaren betuigen we ons medeleven en onze oprechte deelneming," ondertekende de burgemeester samen met het personeel van het gemeentekantoor van Tuchom, medewerkers van de gemeentelijke organisatie-eenheden, de voorzitter van de gemeenteraad met raadsleden en dorpshoofden.

Bron:  fakt.pl przez Maja Fenrych       język po Polsku

Pieszyce


Verontrustende berichten van patiënten van het Słupsk-ziekenhuis na de dood van de 24-jarige Natalia
"Ik liep het risico op sepsis." Er komt een reactie van de instelling


IB / MF
7 september 2023 

De onverwachte dood van de 24-jarige Natalia op de afdeling gynaecologie en verloskunde van een ziekenhuis in Słupsk (provincie Pomorski) heeft een golf van commentaren losgemaakt. Onder hen breken de schokkende verhalen van andere vrouwelijke patiënten door. - Ik was in gevaar voor sepsis," zegt Marta tegen Fakt.pl.

Natalia herstelde van de operatie. Twee weken eerder, midden juli, was ze via een keizersnede bevallen van een tweeling - Stasio en Franek. Het leek erop dat de 24-jarige en haar dierbaren alleen maar mooie momenten te wachten stonden.

Toen stortte de wereld van het liefdevolle gezin plotseling en onverwacht in. De 24-jarige overleed op de afdeling gynaecologie en verloskunde van een ziekenhuis in Słupsk. Dit is een vreselijke klap voor haar naasten. Het is moeilijk om zo'n pijnlijk verlies te verwerken ...

Tragische dood van Natalia in ziekenhuis Slupsk

Kort na de bevalling traden er complicaties op. Natalia lag nog steeds in het ziekenhuis en werd geopereerd. Volgens de vertegenwoordigers van de instelling zou ze al herstellende zijn. In de ochtend van 16 augustus gebeurde er een tragedie. Het lichaam van de 24-jarige werd op de afdeling gevonden.

Natalia's familieleden zijn er kapot van. Ze hebben een rouwproces achter de rug en vragen om dit te respecteren. Totdat de resultaten van de autopsie beschikbaar zijn, willen ze geen commentaar geven. - De dood van mijn geliefde vrouw Natalia is een onvoorstelbaar verlies voor mij, vol pijn en verdriet. De situatie wordt onderzocht door het openbaar ministerie in Słupsk," vertelde Robert, de echtgenoot van de 24-jarige vrouw.

De oorzaken en omstandigheden van de dood van de jonge vrouw worden onderzocht door het openbaar ministerie in Słupsk. - Medische gegevens in deze zaak zijn veiliggesteld, er is een autopsie uitgevoerd en er zijn delen van het lichaam van de vrouw meegenomen voor verder histopathologisch onderzoek," vertelde Paweł Wnuk, woordvoerder van het regionale parket van Słupsk, aan "Fakt".

Onderzoekers zullen onderzoeken of een medische fout heeft geleid tot de dood van de patiënt. De artsen die de 24-jarige patiënt hebben verzorgd, zullen als getuigen worden ondervraagd. - De procedure wordt uitgevoerd in de richting van het blootstellen van een persoon aan direct gevaar voor verlies van leven of ernstige schade aan de gezondheid in een geval waarin de dader een zorgplicht heeft jegens een persoon die aan een dergelijk gevaar wordt blootgesteld, wees de openbare aanklager erop.

Natalia's begrafenis vond plaats op 25 augustus in haar geboortedorp.

Verontrustende berichten van vrouwelijke patiënten van een ziekenhuis in Słupsk

Toen de tragische dood van de 24-jarige Natalia in de media kwam, ontvingen we verontrustende verhalen van voormalige patiënten van het ziekenhuis in Slupsk.

Mevrouw Marta wilde ons vertellen over haar drama in het ziekenhuis in Slupsk. Haar zwangerschap was in gevaar. Zoals onze geïnterviewde zich herinnert, bezocht ze het ziekenhuis heel vaak. Ze werd naar de afdeling verwezen door haar behandelend arts.

– Hij dacht dat het vruchtwater lekte. De arts die mij op de afdeling had opgenomen, sloot het uit, maar ze lieten me ter observatie achter. Na twee dagen barstte de blaas en brak het water. Ik werd meegenomen voor een cc [keizersnede – let op. [red.] – legde ze uit.

Mevrouw Marta is bevallen van een dochter, een premature baby. Haar kind bracht vijf weken door in het neonatologiecentrum in Słupsk. – Na de CC heb ik acht dagen intraveneuze antibiotica gebruikt. Ik klaagde over maagpijn. Ik voelde dat er iets mis was. De verpleegster schreeuwde tegen mij dat ik een pijngrens van nul had. Uiteindelijk kwam de hoofdarts mij zelf onderzoeken. En hij zei dat alles in orde was - onze gesprekspartner herinnert zich haar verblijf in het ziekenhuis.

Nadat ze dezelfde dag het ziekenhuis had verlaten, ging mevrouw Marta naar de zwangerschapsarts. - Hij was in shock. Hij vroeg wie mij had gesneden en zei dat er nog restjes waren - hoorden we tijdens het gesprek.
 
Mevrouw Marta werd opnieuw opgenomen in het Słupsk-ziekenhuis. – De dokter die mij zag, zei dat het geen restjes waren, maar een retentie van de foetu. Ze gaven me een paar pillen die geen verschil maakten en stuurden me na twee dagen naar huis. Ik ging opnieuw naar de behandelende arts en hij zei dat ik naar een ander ziekenhuis moest gaan omdat ik risico liep op sepsis, gaf ze toe.

De procedure vond plaats in het ziekenhuis in Lębork. Daar hoorde mevrouw Marta dat "na de keizersnede in Słupsk haar geslachtsorganen niet waren vrijgemaakt." De nachtmerrie van onze gesprekspartner is nog niet voorbij. De vrouw kampt nog steeds met vreselijke pijn.

– Ik wil niet dat iemand daar terechtkomt. Ik heb zo'n trauma dat ik medelijden met haar heb als ik een zwangere vrouw zie, benadrukte mevrouw Marta. – Ik sprak onlangs met een dame wiens verdoving niet helemaal werkte en ze werd toch gesneden. Ze zei dat ze daar horror ervoer. Een andere vrouw kreeg gezichtsverlamming na een keizersnede, één beviel in een ziekenhuisgang - zegt onze gesprekspartner.
 
Het ziekenhuis reageert

We vroegen de woordvoerder van het ziekenhuis in Słupsk om commentaar op de zaak. We hebben geen persoonlijke gegevens van onze gesprekspartner verstrekt, omdat mevrouw Marta geen toestemming heeft gegeven en omdat het journalistieke geheim en de wettelijke voorschriften dit vereisen. Op donderdag 7 september ontvingen we een antwoord. Zoals Marcin Prusak, woordvoerder van het Voivodship Specialist Hospital in Słupsk, aangaf, "het gebrek aan precieze gegevens van de auteur van het advies stelt ons niet in staat om haar zaak in detail uit te leggen".

We citeren het standpunt van het ziekenhuis in zijn geheel:

"Het is moeilijk om commentaar te geven op de gepresenteerde beschrijvingen, omdat het vanwege de anonimiteit van de verklaringen onmogelijk is om ze te verifiëren met de geschiedenis van de ziekten van de patiënten op de afdeling verloskunde en gynaecologie. Uit de verklaring van de vrouw gepresenteerd als " Mevrouw Marta", kan worden geconcludeerd dat dit hoogstwaarschijnlijk haar derde zwangerschap was waarbij een keizersnede werd gebruikt, wat gepaard gaat met een hoger risico op complicaties bij samentrekking van de baarmoeder. Er is geen histopathologische verificatie of de overblijfselen van de De postpartumperiode werd uitgesloten door macroscopisch onderzoek in een ander ziekenhuis. We wijzen er ook op dat de beschreven complicatie (ontsteking van de aangezichtszenuw) een niet-verloskundige ziekte is en geen verband houdt met zwangerschap en eerdere bevalling", aldus de verklaring die naar onze redactie is gestuurd.

"De suggestie van bevallen op de gang is een misverstand en is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de zwangere vrouw niet op tijd op de afdeling verloskunde-gynaecologie was en is bevallen op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, waar de omstandigheden voor kraamvrouwen niet zo comfortabel zijn als op de verloskamer", zo werd opgemerkt.

"Opgemerkt moet worden dat het Provinciale Specialistisch Ziekenhuis in Slupsk een ziekenhuis met de derde graad van referentie is, wat betekent dat het de moeilijkste ziektegevallen uit heel Midden-Pomorskie ontvangt. Dit is ook het geval op de afdeling verloskunde-gynaecologie, waar gynaecologische patiënten en zwangere vrouwen terechtkomen met de moeilijkste complicaties die naburige ziekenhuizen niet aankunnen. Tegelijkertijd is de verloskamer in Slupsk erg populair bij vrouwen die zich voorbereiden op de bevalling, want ondanks een aanzienlijke daling van het aantal geboortes in Polen en in de regio in de afgelopen jaren, kiest een constant hoog aantal zwangere vrouwen ervoor om te bevallen in een ziekenhuis in Slupsk. In het Provinciaal Specialistisch Ziekenhuis worden baby's geboren bij vrouwen uit het gebied van Koszalin in het westen tot Lębork in het oosten en Bytów in het zuiden, dus het aantal vrouwen dat in het ziekenhuis van Slupsk bevalt daalt niet, zoals in veel Poolse ziekenhuizen het geval is. Elke dag wordt de afdeling verloskunde-gynaecologie van het ziekenhuis van Slupsk bedankt door tevreden patiënten, wat voor het personeel een indicatie is dat het zijn taak goed vervult", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis van Slupsk.

Bron: Fakt.pl przez IB / MF     język po Polsku

PieszyceUitgaande van het punt dat ik niet beter wil weten, zakt mijn broek af als ik de verklaring van het ziekenhuis lees.

Hoe kan Natalia "gevonden"  worden op de afdeling dit na een operatie, is er geen controle of iedereen in orde is? Men stelt tegelijkertijd zonder het direct zo te nomen dat deze vrouwen leugenaars zijn, moet men dat maar accepteren?

Naast het verhaal van Renata, heeft mijn schoonheid een Poolse vriendin, die altijd last van haar buik had. Op advies van onze toenmalige huisarts die haar eens in een weekenddienst onderzocht werd ze in Eindhoven waar ze woonde in het Catharina Ziekenhuis opgenomen en geopereerd. Men had met een echo iets gezien wat niet klopte. Het bleek een stukje gaas van 10 x 20 cm te zijn met daarin een stukje hechtdraad. Na verwijdering, was alle ellende voorbij. Beide zijn waarschijnlijk na een blindedarm operatie die ze in Wałbrzych in Polen onderging blijven zitten.

Pieszyce


Een 27-jarige vrouw stierf na een keizersnede
"Afgescheurde liesslagader en urineleiders".


12 oktober 2023

Tragische gebeurtenissen in Kołobrzeg. De verloskamer daar ontving de 27-jarige Katarzyna, die beviel via een keizersnede. De volgende dag werd ze in kritieke toestand naar de IC gebracht. De vrouw overleed na zes operaties.

Het incident vond plaats in augustus. - Mijn vrouw kreeg een bloeding uit haar geslachtsorganen, dus we belden de dokter en hij zei dat we naar het ziekenhuis moesten gaan. Mijn vrouw kreeg weeën en om 4:40 brachten ze me de baby. En ik wachtte op mijn vrouw. Mijn vrouw kwam glimlachend aan. We kletsten wat. Ze gaven haar de kleine, ze voedde hem," zegt Mr. Paul, echtgenoot van de overleden 27-jarige.

De beschuldigingen van de familie hebben betrekking op een slecht uitgevoerde keizersnede. - Uit de epicritis (beschrijving van de toestand van de patiënt - red.) blijkt duidelijk dat de arteria iliaca en de urineleiders tijdens deze ingreep zijn doorgesneden", verklaart mevrouw Stanisława, schoonmoeder van de overleden vrouw.

Als gevolg hiervan belandde de vrouw de volgende dag in kritieke toestand op de IC. Ze onderging zes operaties in een 28 dagen durende strijd om het leven. - Ze konden de bloedingen niet stoppen. Haar nieren werden gedialyseerd, die niet meer functioneerden (...). Ze kreeg levercirrose, longontsteking en uiteindelijk de dood. Een jonge, gezonde vrouw", benadrukt mevrouw Stanisława.

Beschuldigingen aan het adres van het ziekenhuis

De echtgenoot van het slachtoffer zoekt de schuld bij het ziekenhuis. - De zaak wordt onderzocht door de aangewezen instantie, het Openbaar Ministerie. We hebben een intern onderzoek gedaan. Het kwam er echt op neer dat we nu samenwerken met het openbaar ministerie," zei een vertegenwoordiger van het ziekenhuis. Ze voegt eraan toe dat de resultaten van het interne onderzoek nog niet bekend zijn.

Een vertegenwoordiger van het regionale openbaar ministerie in Szczecin zei dat de medische gegevens zijn veiliggesteld en dat er een autopsie is uitgevoerd. De openbare aanklager onderzoekt de zaak voor direct gevaar voor het leven en de gezondheid van de patiënt en doodslag.

Bron: Wirtualna Polska,
onet.pl przez AJŁ    język po Polsku

Pieszyce


ONBEGRIJPELIJK, liep die chirurg te pitten??

Weer een vrouw door onkunde gestorven. >:(  >:(

Pieszyce


Stukje herhaling


Na het geval van Iza werd een nooddienst voor zwangere vrouwen opgericht.
10. Nov 2021 at 01:08


Na het geval van Iza werd een nooddienst voor zwangere vrouwen opgericht
 Dokter: Ik doe mijn werk [INTERVIEW]


6 november 2021

Dokter X redt het leven en de gezondheid van vrouwen wanneer zijn beroepsgenoten hen zonder medische hulp laten. - Een echte dokter is van begin tot eind bij de patiënt - zegt hij tegen naTemat. Hij is degene naar wie zwangere vrouwen worden doorverwezen die bellen naar het noodnummer van de Federatie voor Vrouwen en Gezinsplanning.

Federa-nooddienst voor zwangere vrouwen die denken dat hun gezondheid of leven in gevaar kan zijn: 663 107 939 of 501 694 202

Anna Dryjańska: Na de dood van de 30-jarige Iza uit Pszczyna aan sepsis, stond het internet vol met berichten waarin Poolse vrouwen schreven dat ze bang waren om zwanger te worden. Wat vind u ervan?

Dokter X: Ik wil niet ingaan op deze specifieke situatie, ik zal het in het algemeen noemen. De angst van vrouwen is gerechtvaardigd.

Veel gynaecologen in Polen dulden alleen die patiënten van wie de zwangerschap goed verloopt. Ze nemen veel geld van hen aan voor bezoeken aan een privé praktijk, maar zodra blijkt dat er ietsmis zou kunnen zijn, lopen ze weg.

Zwangerschap bedreigt je gezondheid, je leven, is het ingewikkeld? Handel het zelf af en bel niet meer. Dat is de behandeling.

Deze vrouwen die door dokters in de steek zijn gelaten komen naar mij. Federa weet dat ze me kan aanbevelen omdat ik mijn patiënten niet met lege handen wegstuur. Ik ontvang ze uit heel Polen.

Hoe helpt u hen?

Origineel artikel . . . . . HIER

Pieszyce


Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich       @OmzRi

Są zarzuty prokuratorskie dla trzech lekarzy ze Szpitala w Pszczynie. Dwóch lekarzy oskarżonych o nie udzielenie pomocy w sytuacji bezpośredniego zagrożenia życia kobiety. Trzeci dostał zarzut nieumyślnego spowodowania śmierci Izabeli. Patrzył przez 18 godzin jak Iza umiera.

Er zijn vervolgende aanklachten tegen drie artsen van het ziekenhuis in Pszczyna. Twee artsen worden beschuldigd van het niet verlenen van hulp toen het leven van een vrouw in direct gevaar was. De derde werd beschuldigd van het onbedoeld veroorzaken van Izabela's dood. Hij zag Iza 18 uur lang sterven.


PROKURATURA Krajowy