Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Ronde van Polen 2023

Gestart door Pieszyce, 30 juli 2023, 21:58

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Tim Merlier wint openingsrit in Ronde van Polen in extreme weersomstandigheden

29 Juli 2023 17:07

Tim Merlier heeft de eerste etappe in de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De Belgische topsprinter was sneller dan Olav Kooij (Jumbo-Visma) en Fernando Gaviria (Movistar).

De eerste etappe in de Ronde van Polen was met een biljartvlak parcours, van en naar Poznan, op maat van de sprinters. Noodweer zorgde voor een erg chaotische finale. Omheiningen kwamen op het par . . . . . . . .

Bron:  Lees hieer verder . . . . . .

Pieszyce


Kooij sprint op oppermachtige wijze naar ritwinst in Ronde van Polen

1 aug 2023 
 
Olav Kooij heeft dinsdag op overtuigende wijze de vierde etappe van de Ronde van Polen op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma was in de massasprint oppermachtig.

Kooij gold op voorhand samen met Tim Merlier als favoriet voor ritwinst en merkte al snel dat zijn Belgische concurrent niet goed werd afgezet. Daardoor sprintte de Nederlander met overmacht naar de zege, voor landgenoot Marijn van den Berg en de Italiaan Matteo Moschetti.

Het is voor de 21-jarige Kooij zijn eerste ritwinst sinds 11 juni. Toen schreef hij een rit in de ZLM Tour op zijn naam. Eerder dit jaar boekte Kooij, die in juni verrassend zijn contract bij Jumbo-Visma verle. . . . . . .

Bron:  Lees hier verder . . . . . . .

Pieszyce


Brokken in Polen: volgwagens zorgen voor kettingbotsing

1 Augustus 2023 16:30
 
In Polen waren we vandaag toe aan de vierde etappe van de plaatselijke ronde. Dat werd een klusje voor de sprinters, die niet te hard in de remmen zullen mochten gaan.

Enkele volgwagens hebben dat eerder op de dag wél al moeten doen. Al deden ze dat niet zonder de nodige brokken te maken. Een wagen van Human Powered Health stopte voor een fietswissel, zijn collega's achter hem mo . . . . . . . .

Bron:   Lees hier verder . . . . . . . .

Pieszyce


Excuses, heb niet elke etappe bij kunnen houden, wel geprobeerd,
maar hier in huis heb ik ook e.e.a. te doen.
:)

Wielrennen: Matej Mohorič uit Slovenië wint 2023 Tour de Pologne

4 augustus 2023

De Sloveense wielrenner Matej Mohorič won dit jaar de Tour de Pologne, de grootste wielerwedstrijd van Polen. Hij behield de leiding in het algemeen klassement na de laatste etappe van het evenement op vrijdag.

De 28-jarige, die rijdt voor de Bahrain-Victorious wielerploeg, versloeg de Portugees João Almeida met 1 seconde in het algemeen klassement in de zeven etappes tellende 1.130 km lange race.

De Pool Michał Kwiatkowski werd derde in het eindklassement, 17 seconden achter Mohorič.

Zo ziet het eindpodium van de 80e Tour de Pologne eruit!

1. Matej Mohorić 
2. Joao Almeida 
3. MICHAŁ KWIATKOWSKI

#TourdePologne202

Video:  https://twitter.com/i/status/1687505718193090560

Michal Kwiatkowski de beste Pool in de 80e Tour de Pologne! 

De Pool Patryk Stosz werd uitgeroepen tot de meest actieve renner in de jaarlijkse race, die voor de 80e keer werd gehouden en meer dan 160 renners van 24 teams uit verschillende landen aantrok.

Tim Merlier uit België won vrijdag de laatste etappe van 166,6 km van de industriële stad Zabrze in het zuiden van Silezië naar de historische stad Krakau.

Bron: TVP, PAP, tourdepologne.pl, polskieradio.pl by (gs)   język po polsku