Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Tennis: Świątek uit Polen tot en met 3e ronde van French Open

Gestart door Pieszyce, 30 mei 2024, 19:28

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Tennis: Świątek uit Polen tot en met 3e ronde van French Open

29.05.2024 21:00 uur

De Poolse Iga Świątek heeft de derde ronde van het French Open Grand Slam-tennistoernooi bereikt met een spannende overwinning op de Japanse Naomi Osaka.

De Poolse nummer 1 van de wereld, titelverdediger in Parijs, versloeg woensdag Osaka met 7-6, 1-6, 7-5 in de tweede ronde van het damesenkelspel, ondanks een 2-5 achterstand in de derde set.

De 22-jarige Pool vocht zich terug vanaf matchpoint om Osaka te breken en haar kansen op een vierde French Open-kampioenschap levend te houden.

Świątek, die vorig jaar en in 2022 en 2020 zegevierde op Roland Garros, zal het vervolgens opnemen tegen de winnaar tussen de Kroatische Jana Fett en de Tsjechische Marie Bouzková voor een plaats bij de laatste zestien.

Ondertussen crashte de Poolse Magda Linette uit het damesenkelspel in Parijs nadat ze maandag in de eerste ronde met 1-6, 1-6 verloor van de Rus Liudmila Samsonova.

Bij de mannen versloeg de nummer acht van de wereld, Hubert Hurkacz, de Japanse Shintaro Mochizuki in de eerste ronde.

Zijn tweederondeontmoeting met de Amerikaan Brandon Nakashima werd woensdag onderbroken door regen.

De French Open 2024 loopt tot 9 juni.

 (gs)

Bron: Eurosport, IAR, PAP, polskieradio.pl by (gs)     English

Bobal

En inmiddels op zaterdag 8-6-2024 voor de vierde keer de finale gewonnen. Proficiat!
De verliezende Italiaanse finaliste, Jasmine Paolini, is eigenlijk ook een beetje Pools: ze heeft een Italiaanse vader en een Poolse moeder. En ze spreekt -moeizaam maar beter dan ik- zelfs Pools. Vandaag, 9-6-2024, gaat Jasmine in de herkansing want ze staat met een Italiaanse collega in de finale dames dubbel. Nog meer Pools succes?