Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

De politie zal controleren wat de Polen aanklikken. Zij heeft hiervoor 6,5 milj

Gestart door Pieszyce, 12 januari 2023, 20:30

Vorige topic - Volgende topic
Zoektermen Poleninpolitiespionnen

Pieszyce


De politie zal controleren wat de Polen aanklikken. Zij heeft hiervoor 6,5 miljoen złoty uitgegeven.

11 januari 2023
Mieszko Zagańczyk
Recht, financiën, statistiek

Er verschijnen meer berichten over de ideeën van de regering om de online activiteiten van de Polen te volgen. De politie heeft licenties verworven voor nieuwe forensische computerprogramma's waarmee zij stap voor stap kunnen nagaan wat wij online doen. Hun kosten lopen in de miljoenen zloty's.

Eergisteren schreven we over de door de regering geplande wijzigingen in de wet op de elektronische communicatie, die de diensten grote mogelijkheden zullen geven om Polen te controleren. Vandaag meldt RMF FM radio soortgelijke alarmerende informatie. De door de politie aangeschafte nieuwe IT-instrumenten moeten in theorie worden gebruikt voor misdaadbestrijding, maar de omvang van het gebruik ervan blijft onduidelijk.

    De politie zal gemakkelijk controleren wat je online liked - als ze dat nodig achten.
    Het zal alle bronnen op uw telefoon of tablet bereiken, zelfs die versleuteld en verwijderd zijn.
    Ze zullen ook in staat zijn om uw locatie live te volgen

- RMF FM radiowaarschuwingen.

Radio heeft vastgesteld dat het hoofdbureau van politie licenties heeft aangeschaft voor nieuwe gespecialiseerde forensische computerinstrumenten. Dit zijn systemen voor uiteenlopende taken.

Met het eerste instrument kan de politie gegevens opvragen en herstellen van vergrendelde of versleutelde apparaten - smartphones en tablets, maar ook drones of GPS-navigatie. De politie zal bellijsten, alle berichten, ook die van instant messaging, en de geschiedenis van internetactiviteiten of locatiegegevens kunnen controleren.

Evenzo zal de politie toegang hebben tot gegevens in de cloud en alle daar opgeslagen inhoud, inclusief correspondentie en zelfs routes met live tracking. Dit kan bijvoorbeeld locatie in Google-diensten omvatten.

Bovendien zullen de diensten de activiteit van Polen op sociale media kunnen volgen - bijvoorbeeld het klikken op "vind ik leuk", commentaar of evenementgerelateerde activiteit.

Maar daar blijft het niet bij. Met een ander door de politie aangeschaft instrument kunnen agenten de sleutels en wachtwoorden van opgespoorde netwerkgebruikers bemachtigen, en gegevens van instant messengers en zelfs verwijderde accounts terughalen.

Volgens RMF FM radio heeft de politie 6.519.000 złoty betaald voor 21 van dergelijke instrumenten. De aankoop vond plaats begin december 2022.

Uit het radiorapport blijkt ook dat de politie van plan is nog meer instrumenten uit te geven. Zij wil onder meer forensische computersoftware kopen die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om het makkelijker te maken het web af te speuren naar verontrustende inhoud, alsmede instrumenten om op afstand toegang te krijgen tot gegevens van mobiele apparaten. De nieuwe aankoop heeft betrekking op 80 licenties voor negen diensten. De politie heeft hiervoor een aanbesteding uitgeschreven, die naar verwachting later in januari zal worden gegund.

De politie voert aan dat het voornaamste doel van de aanschaf van deze instrumenten het voorkomen, bestrijden en opsporen van criminaliteit is. Mariusz Ciarka van de KGP, door RMF FM gevraagd naar de procedures voor het gebruik van de systemen, benadrukte dat de politie haar activiteiten alleen kan uitvoeren op basis en binnen de grenzen van de regelgeving.

Het probleem is dat de door de wet gestelde grenzen steeds ruimer worden, en de nieuwe wet moet de diensten in staat stellen nog meer te doen.

Zie:  De regering geeft het geld van de Polen weer uit, deze keer aan tekstberichten
Zie:  De politie is op zoek naar telefoons. De boetes zullen uit de lucht vallen
Gelieve zelf te vertalen

Bron:  telepolis.pl przez Mieszko Zagańczyk      język po polsku

PieszyceWEES dus GEWAARSCHUWD>:(  >:(

Dit is GEEN fake nieuws.

Ik ben zeer blij dat ik nog oude mobieltjes gebruik, die zijn namelijk niet
open te breken omdat ze geen internet hebben.  :)

Mijn oude Nokia is goud waard en doet het nog steeds.

Pieszyce


Platforma NEWS ✌ @NewsPlatforma

#PiS już nie potrzebuje Pegasusa, bo właśnie Komenda Główna Policji zakupiła dokładnie w grudniu za kwotę prawie 6,5 miliona złotych nowe narzędzie śledcze. Ten sprzęt będzie policji pozwalał, żeby stosować powszechnie inwigilację bez jakiejkolwiek kontroli, bez zgody sądu.
 
#PiS heeft Pegasus niet meer nodig, omdat het politiebureau in december voor bijna 6,5 miljoen złoty een nieuw onderzoeksinstrument heeft aangeschaft. Met deze apparatuur kan de politie zonder enige controle en zonder toestemming van de rechtbank wijdverspreid toezicht houden.