Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Maciej Wąsik had toestemming om Pegasus te gebruiken!

Gestart door Pieszyce, 19 april 2024, 21:32

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Maciej Wąsik had toestemming om Pegasus te gebruiken!

18 april 2024

Heeft Maciej Wąsik een opleiding gevolgd en toestemming gekregen om Pegazus te bedienen? Hij deed het (bediende Pegazus) zonder enige controle of getuigen - onthulde Jan Piński, hoofdredacteur van het Wieści24.pl-portaal

Wąsik kon de telefoons van iedereen in Polen hacken. Het invoeren van het nummer was voldoende om de software in de mobiele telefoon te laten inbreken en er gegevens van te downloaden.

Wąsik stond al bekend om dit gedrag; tijdens de eerste PiS-regering liet hij een directe verbinding in zijn kamer installeren om live mee te luisteren naar mensen terwijl ze aan het praten waren. Toen ondervond hij daar geen gevolgen van, ook al overtrad hij de wet.

Nu blijkt dat hij rechtstreeks de telefoon van iedereen in Polen kon hacken. De vraag is wat hij met de verkregen gegevens heeft gedaan en waar hij deze heeft opgeslagen - volgens de informatie die we uit het PiS-gebied hebben verkregen, werd onder meer het zogenaamde Kamiński-archief opgeslagen op het PiS-hoofdkwartier. Zijn de geheime diensten al geïnteresseerd geraakt in deze zaak en zijn ze op zoek gegaan naar de locaties die Wąsik bezoekt?

Het is de moeite waard hieraan toe te voegen dat de officieren van de speciale diensten zelf bang waren voor Wąsik, die zij beoordeelden hem als een volkomen onvoorspelbaar en mentaal onstabiel persoon, met een voorkeur voor het verkrijgen van informatie en afluisteren.

Bron:    wiesci24.pl    język po Polsku