Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Wie deserteert en wie vecht

Gestart door Pieszyce, 4 januari 2023, 13:12

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce

Wie deserteert en wie vecht
03. May 2020 at 01:13Wie deserteert en wie vecht

2 mei 2020

Lewica, PSL en Kaczyński delen een gemeenschappelijk doel en streven dit samen na. Dit doel is om PO binnen te dringen, te verzwakken en te vernietigen. Voor Kaczyński is de vernietiging van PO Boedapest in Warschau. Voor links en PSL, een kans om wat kleine hapjes van het centrale electoraat te grijpen en naar PiS Budapest te kruipen in de rol van geallieerde partijen die worden getolereerd door rechtse autoriteiten. Als we niet in zo'n politiek en ideologisch landschap willen leven (en ons leven willen beëindigen), moeten we het centrale electoraat voor de centrale partij behouden - schrijft Cezary Michalski

In de laatste dagen voordat we beslissen of Kaczyński erin slaagt Duda een tweede termijn te bezorgen - in de postklucht van mei, die geen democratische, algemene of geheime verkiezingen zullen zijn - hebben we in het partijbeleid precies het tegenovergestelde van de situatie twee jaar geleden. Op dat moment vroeg iedereen zich af of de oppositie zich zou verenigen tegen PiS, hoe breed de eenheid zou zijn, of het genoeg zou zijn om te winnen, of dat er "slechts" een gelijkspel zou zijn met een indicatie - waarschijnlijk op PiS, omdat alleen PiS alle financiële en organisatorische middelen van de staat gebruikten in de daaropvolgende verkiezingscampagnes.

Twee jaar later hebben we de tegenovergestelde situatie. Links, PSL en Kaczynski hebben een gemeenschappelijk doel, en dat streven ze samen na. Dit doel is om de PO te omringen, te verzwakken en te vernietigen.

 • Het begon met een gezamenlijke stemming door PiS, PSL en links over stemmen op afstand in de Sejm 
  [per Post P:], waardoor Kaczynski nu een knipoog kan maken naar de kieswet.

PO stemde tegen een dergelijke vorm van stemmen op afstand, waardoor Kaczyński de kans kreeg om de resultaten volledig te manipuleren.Het platform stemde ook tegen de mogelijkheid om de stemwet, de grondwet en de vorm van noodwetten bij stemmen op afstand te wijzigen. In al deze zaken stemden PSL en Lewica samen met PiS. Ze steunden Jarosław Kaczyński expliciet. Voor deze belofte dat als we erin slagen het Platform samen te vernietigen, ze daar ook een beetje baat bij zullen hebben.

Voor Kaczyński is de vernietiging van PO een Boedapest in Warschau. Voor links en PSL, een kans om enkele kleine hapjes van het centrale electoraat (links van links, PSL van de conservatieve kant van het platform) uit te trekken en PiS Budapest binnen te kruipen in de rol van geallieerde partijen die door rechtse autoriteiten worden getolereerd.

 • In dit Boedapest in Warschau zal Adrian Zandberg [RAZEM] Kaczyński's sociale 'geschenken' ondersteunen,
  en Władysław Kosiniak-Kamysz Kaczyński's 'geschenken' voor de Rydzyk en Jędraszewski Kerk.

Voor Czarzasty, Biedroń, Zandberg en Kosiniak-Kamysz als leiders van 10 procent-groepen in een land dat wordt geregeerd door een rechtsblok van 40 procent, zal dit het maximum zijn waarop ze kunnen rekenen (de linkse van Kaczyński kunnen ook "schande" bewijzen, als hij besluit dat zo'n "koelheid" aan zijn "nationalisten" en "katholieken" gegeven moet worden, en dan zal hij haar eenvoudig vernietigen; terwijl  de PSL Kaczyński eindelijk kan vernietigen omdat hij er zich gewoon niet van kan weerhouden starters te consumeren).

In deze logica van het aanvallen van de PO in de laatste paar dagen voordat de meiklucht wordt opgelost, horen we van Wladyslaw Kosiniak-Kamysz en Robert Biedroń, een stelletje buizerds, dat Platform en Małgorzata Kidawa-Błońska 'deserteren' om de PiS-klucht te boycotten, terwijl zij willen 'vechten' in deze klucht door deel te nemen.

 • De clown Biedroń belooft zelfs Kaczyński om zich "op kruiwagens te wagen", hoewel hij zichzelf eerder terug zal
  brengen naar zijn kantoor in Brussel, wat de Europese Coalitie 6 procent van de stemmen bij de Europese
  verkiezingen in 2019 heeft gekost.

In feite zijn het Władysław Kosiniak-Kamysz en Robert Biedroń die de hele lijn verlaten en ermee instemmen om deel te nemen (voor zoverKaczyński hen daartoe in staat stelt, d.w.z. bijna geen enkele) aan de postfraude van PiS. En Platforma Obywatelska en Małgorzata Kidawa-Błońska zijn echt aan het vechten en besluiten het te boycotten. Ze doen precies wat Donald Tusk en later de presidenten en premiers van de democratische Derde Republiek hebben gevraagd. Zowel die van centrum-rechtse als die van centrumlinkse zijde.

Het probleem is dat informatie over wie er eigenlijk een deserteur is en wie er nog steeds vecht, niet eens bij de centrumkiezers terechtkomt, die door niet-geschreven media worden bediend. Terwijl de media van PiS één boodschap geeft - ritmisch en duidelijk als een snaredrum - dat "PO en Małgorzata Kidawa-Błońska tegen de democratie zijn en Władysław Kosiniak-Kamysz en Robert Biedroń gaan deelnemen aan de meiverkiezingen", gaat in de niet-schriftelijke media het "lawaai" over het beeld heen.

 • Jacek Żakowski, Andrzej Stankiewicz, Jakub Majmurek en vele anderen - zowel slimme opportunisten als niet
  erg enthousiaste ideologen - zeggen tot mijn verveling dat "de oppositie heeft gefaald", "de oppositie heeft
  niet besloten de verkiezingen te boycotten", "de oppositie kan niet met elkaar overweg"
  . Zij benadrukken
  "de hele oppositie".

In dit "geluid" gaat het er alleen om dat Platforma Obywatelska en Małgorzata Kidawa-Błońska ook ondergedompeld moeten worden in PiS-modder, waarin Władysław Kosiniak-Kamysz en Robert Biedroń met zoveel vrijheid spelen. Een van de media beroemdheden leidt dit 'lawaai' van opportunisme. Wetende dat ze PiS helpen en zelfs weten wat ze ervoor terug krijgen. Anderen doen het omdat ze 'idealistisch' zijn en 'links willen helpen'.

Dit "neuriën" moet het onmogelijk maken om de kiezers in het centrum te bereiken met zeer eenvoudige feiten, namelijk dat wanneer Biedroń, Czarzasty,  Zandberg en Kosiniak-Kamysz de postklucht van PiS willen gebruiken om het platform te schikken en te verzwakken, PO en Małgorzata Kidawa-Błońska aan kondigen dat ze zullen deelnemen aan de presidentsverkiezingen, maar niet zullen deelnemen aan de Post farce van mei die geen verkiezingen zullen zijn. Kidawa-Błońska betaalt hiervoor met het slechtste resultaat in de peilingen naar de voorkeuren van de kiezers die aan de meiklucht gaan deelnemen, omdat Haar kiezers de klucht gaan boycotten. Maar ook . . .

 • het slechte resultaat in deze gemanipuleerde peilingen wordt met tevredenheid opgemerkt door de
  'oppositiecritici' van de media.

Burgers naar Istanbul

Het is niet de moeite waard om een beroep te doen op de leiders van links en PSL, omdat ze al hebben gekozen - residueel leven na leven in een land dat wordt geregeerd door PiS. Het is ook moeilijk om media beroemdheden aan te spreken die in het ritme van de aquariumvissen leven (misschien heb ik hier de aardige sympathieke guppy's gekwetst, die ik als kind zelf heb opgevoed, maar blijkbaar duurt hun geheugen een korte tijd en denkprocessen veranderen vaak van richting), elke vijf minuten verrukt met nieuwe namen en verveeld gemakkelijk.

 • Zoals Cyprian Kamil Norwid ooit schreef in een van zijn bittere brieven aan een paar vrienden,  Poolse pseudopolitieke beroemdheden
  (dit is geen formatie die in de jaren negentig is geboren, het heeft hier altijd bestaan) 's morgens zijn ze "Napoleoniden" en aanbidden
  Bonaparte,' s avonds zijn ze "Bismarckisten" en genieten ze van de ijzeren kanselier, en tijdens het diner zullen ze erin slagen om verliefd
  te worden en verliefd te worden op Metternich of een aantal veelbelovende hervormingen. Alleen kunnen ze hun eigen leider niet langer
  respecteren en kunnen ze hun eigen instelling niet redden.

Dit zijn ook de beroemdheden van vandaag en dit is een groot deel van de niet-PiS-media (Norwid zou waarschijnlijk bitter genieten van de constante cast van de "Poolse Macron").

Dit verbaast me helemaal niet en daarom doe ik geen beroep op hen, maar op de centrale kiezers en op de leiders van de publieke opinie die nog niet gek zijn geworden. Als het centrale electoraat in Polen het burgerplatform niet redt, als het begint te kloppen op het ritme van beroemdheden van Facebook en media, van Gowin tot Biedroń, van Kosiniak-Kamysz tot Zandberg, dan zullen we ALLES verliezen.

Alleen de rechten van Kaczyński, Morawiecki, Ziobro en Duda zullen overleven in deze chaos. Uitgerust met publiek geld, met harde en zachte elektrische gereedschappen, met diensten, met het parket, met de politie en het leger, met een media oogstmachine, die in tegenstelling tot niet PiS-media (momenteel "liberaal" genoemd, maar in totaal niet weten wat ze zijn) ) één compact propagandabericht uitzendt.

 • Het is ook een autoriteit die is uitgerust met de kerk van Rydzyk en Jędraszewski, die dankzij de uitwisseling van diensten met seculiere
  autoriteiten, waarvoor hij instemde als ideologische basis, rijker zou worden, sterker zou worden en de enige kerk in Polen zou worden.

Als gevolg daarvan zullen we een nieuw politiek spectrum hebben dat zich uitstrekt van "zachte" Gowin tot "harde" Ziobro, met "staatseigendom" Kaczynski ergens in het midden van deze menagerie. En wat betreft de minder serieuze politici die een "constructieve oppositie" zullen zijn in dit nieuwe landschap,zullen we alleen een keuze hebben tussen Władysław Kosiniak-Kamysz, die zacht is voor de macht, en Robert Biedron, die clown is (omdat het nmogelijk is om de politiek van wat hij doet een beleid te noemen).

Als we niet in zo'n politiek en ideologisch landschap willen leven (en er een einde aan willen maken), moeten we het centrale electoraat voor de entrumpartij behouden. Maar ook het Platform zelf moet zich omarmen, het moet zich uitstrekken tot al zijn reserves, en het moet uit de periode komen van het verlammen van de schaakspellen van deze partij die worden geleid door cirkels en stromingen die elkaar niet vertrouwen. Het moet vertellen wat voor soort Polen het verdedigt en wat voor soort Polen het van plan is te bouwen.

 • Hoe dan ook, het Burgerplatform (en de meest verstandige centrumpolitici, conservatieven of lokale overheidsambtenaren die er omheen
  zijn verzameld in KO) is de enige vertegenwoordiging van het burgerlijk centrum. Als het wordt vernietigd, zullen we 30 jaar bouwen in Polen
   als aan een democratische staat en als een moderne samenleving verspillen. Al dit werk zal vanaf het begin moeten beginnen.

Bovendien zal dit nieuwe begin onvergelijkbaar moeilijker zijn dan in 1989, omdat de tegenstanders niet zullen berusten en gedemobiliseerd worden door de postcommunisten, wier leiders wisten dat hun ideologie gecompromitteerd was, en de belangrijkste van hen werden politici van de Derde Republiek die loyaal hun grondwettelijke orde opbouwden en Polen in de politieke, economische en militaire structuren van het Westen introduceerden. Nu we een liberaal, democratisch, pro-westers Polen opbouwen, zullen we moeten beginnen in een vrij levendige en gemobiliseerde hegemonie van Kaczyński, Ziobro, Morawiecki, Duda, Rydzyk, Jędraszewski, Kamiński, Piotrowicz, Sasin, Zaradkiewicz... - dat wil zeggen, nihilisten, cynici en fanatici, en meestal mensen die fanatisme, nihilisme en cynisme vakkundig combineren in hun politieke en levenspraktijk.

 • In dit soort land willen we leven en wonen? Dit is wat mensen leuk inden?

Zo niet, dan moet u het Burger Platform, de Burger Coalitie, verdedigen. Zelfs daar waar ze zich niet kunnen verdedigen en ook daar waar blasé-media beroemdheden hen hebben achtergelaten.

Cezary Michalski

Bron:  wiadomo.co przez Cezary Michalski  język po Polsku