Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Giertych reageerde botweg op de beweringen van Wassermann over Tusk

Gestart door Pieszyce, 28 december 2022, 20:22

Vorige topic - Volgende topic
Tags overTuskGiertychreageerdebeweringenWassermann

Pieszyce

Giertych reageerde botweg op de beweringen van Wassermann over Tusk
03. Nov 2018 at 01:55Giertych reageerde botweg op de beweringen van Wassermann over Tusk
Hij raakte het gevoelige punt


2 october 2018

Małgorzata Wassermann probeert zichzelf te promoten voor de tweede verkiezingsronde in Kraków.Het helpt haar hierbij denkt ze door in deze kritiek te hebben op Donald Tusk. Als voorzitter van de Amber Gold commissie beschuldigde ze hem ervan zijn aankomst op de hoorzitting niet te bevestigen als zijn "houding ten opzichte van overheidsinstellingen". Hiernaar werd gerefereerd door de advocaat van Tusk - Roman Giertych op het portal Onet.pl.

- Als mevrouw Wassermann het Wetboek van Strafvordering zou lezen, zou zij weten dat er niet zoiets bestaat als de verplichting om de aanwezigheid van een getuige in een commissievergadering te bevestigen. Of president Tusk aanwezig zal zijn hangt af van zijn kalender – vertelde Roman Giertych Onet.pl.

De advocaat van het hoofd van de Europese Raad herinnerde eraan dat een interviewdatum al was vastgesteld en goedgekeurd door de commissie over Amber Gold. Op dat moment werd zijn aankomst bevestigd. Maar nu kreeg Tusk een telefoontje zonder data ...

- In een situatie waarin mevrouw Wassermann een oproep tot getuigenis stuurde zonder een deadline vast te stellen, zijn er geen formules om de aanwezigheid bij de CPK te bevestigen. De datum van de hoorzitting van de EU president werd vastgesteld op 2 oktober en werd overeengekomen tussen de partijen. Toen mevrouw de voorzitter de vergadering annuleerde en vervolgens een andere door de commissie voorgestelde datum (23 oktober - red.) Niet accepteerde, is er
volgens de CPC geen procedure om de aanwezigheid van een getuige tijdens de vergadering te bevestigen - zei Giertych.

Hij vroeg aan het einde Małgorzata Wassermann "Giertych en Tusk niet in haar verkiezingscampagne te betreokken" omdat ze niet van plan zijn eraan deel te nemen. Laat ons u eraan herinneren dat Małgorzata Wassermann in de tweede ronde van de lokale verkiezingen in Kraków, het huidige hoofd van de stad zal ontmoeten - Jacek Majchrowski. De eerste ronde werd gewonnen door Majchrowski.

Bron: Onet.pl, naTemat.pl przez Adam Nowiński      jezyk po Polsku