Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Roman Giertych: Eerste nederlaag van PiS sinds 2015

Gestart door Pieszyce, 28 december 2022, 18:52

Vorige topic - Volgende topic
Tags PiSeersteGiertych:nederlaagsinds2015

Pieszyce

Roman Giertych: Eerste nederlaag van PiS sinds 2015
25. Oct 2018 at 14:20Roman Giertych: Eerste nederlaag van PiS sinds 2015

24 october 2018

De lokale verkiezingen liggen al achter ons. De oppositie won ze.

De verhalen van sommige van de symmetrische journalisten dat 6 groter is dan 10 is een ontkenning van alle logica. In 10 regionale raden (en de minste in 9), zal de oppositie worden ingenomen door PiS. KO [burger platform coalitie] en PSL zullen regeren in twee zeer belangrijke regionale raden: Śląskie en Mazowieckie, die de grootste budgetten hebben. Bovendien verpletterde KO PiS in de grote steden met de grootste budgetten.

Het laatste akkoord van deze verliefdheid is 4 november in de verkiezingen in Kraków en Gdańsk. Als je de budgetten van lokale overheden vergelijkt, die PiS zal beheren en de oppositie, lijkt het op de voorlopige gegevens, dat de Polen PiS slechts 5% van het geld van de lokale overheid laten beheren. Deze feiten geven duidelijk aan dat de verkiezingen van 2018 eindigden met de PiS nederlaag.

Het is een misverstand om de resultaten van deze verkiezingen te vergelijken met het resultaat van 2014. Een dergelijke benadering houdt geen rekening met het feit dat er in 2015 een psychologische ineenstorting van de PO plaatsvond, waarvan het belangrijkste accent de nederlaag van Bronisław Komorowski was.

De overwinning van KO en de PSL in de meeste regionale raden en steden is de omverwerping van deze psychologische schok, die de dubbele nederlaag van 2015 was. Het betekent ook dat de weg naar de overwinning in 2019 is geopend. Natuurlijk zijn deze resultaten niet bepalend voor de overwinning van het jaar, maar als PiS de meeste districten overnam en de grote steden herstelde, zou de stemming van de oppositie aan de kant van de oppositie in 2019 het praktisch onmogelijk maken. Eén element om te werken, schuldig aan de oppositie, is het saldo van de bocht naar links.

De acceptatie van Barbara Nowacka werd goed ontvangen in de steden, maar het  conservatieve zuid en oost namen van deze terugkeer niet het beste. Dit komt tot uiting in het feit dat in sommige gebieden in het oosten en zuiden PiS meer stemmen kreeg dan in de verkiezingen in 2015. KO heeft het electoraat van links al overgenomen en het is nu om naar het midden te gaan. Links heeft een verwoestende nederlaag geleden bij deze verkiezingen.

Als het goed is, reken ik dat de SLD slechts een paar raadsleden heeft gekregen in de regionale raden. De partij Razem daalde tot 1%. Geen enkel nieuw linkse initiatief, heeft de minste kans. Nu is het tijd voor een mars naar het centrum na de stemmen van het electoraat tussen de PO en de PiS.

Wie een paar procent van de mensen kan overnemen die soms op PiS stemmen vanwege hun conservatieve opvattingen, en soms tegen de PiS vanwege de dwaasheid van deze partij, is afhankelijk van de toekomst van Polen.

Roman Giertych

thefad.pl przez Roman Giertych      jézyk po Polsku


Pieszyce

Re: Roman Giertych: Eerste nederlaag van PiS sinds 2015
25. Oct 2018 at 14:21De aan PiS verbonden media denken er schijnbaar anders over.

http://www.thenews.pl/1/9/Artykul/388904,Polish-conservatives-win-regional-vote-election-authority

Pieszyce

Re: Roman Giertych: Eerste nederlaag van PiS sinds 2015
25. Oct 2018 at 15:03

nemo.omen
Trouw Veteraan
 

Ik ben er van overtuigd dat Giertych het bij het rechte eind heeft. De onvermijdelijk ondergang van PîS is in gang gezet en zal steeds meer in een stroomversnelling raken. Om maar even bij water te blijven,de kruik gaat net zolang te water totdat zij barst.