Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Aangename zaken tijdens parlementsverkiezingen 2023

Gestart door Pieszyce, 15 oktober 2023, 15:13

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Aangename zaken tijdens parlementsverkiezingen 2023


Michał Szczerba    @MichalSzczerba


Idziemy na frekwencyjny rekord! To teraz w warszawskim Ursusie. Ubierzcie się ciepło - czapka! I świętujmy demokrację! #KtoGłosujeTenSięLiczy #WeźGłosuj
 
We vestigen een bezoekersrecord! Het bevindt zich nu in Ursus in Warschau. Kleed je warm aan - een hoed! En laten we de democratie vieren! #KtoGłosujeTenSięLiczy #WeźGłosujandere plaats in Warschau


ŚródmieścieBernDen Haag, Brawo Polacy!!! Godzina 7.08! dus zeer vroeg wakker
Pieszyce


Een grote overwinning voor de democratie! Record opkomst

15 oktober 2023

De opkomst bij de verkiezingen kan hoger zijn dan 75% en daarmee zal het een recordresultaat zijn na 1989. De motivatie van de Polen om te stemmen is net als toen het communisme werd omvergeworpen, schrijven internetgebruikers.

Bijna geen enkele opiniepeiler kon de verkiezingsuitslag voorspellen, omdat ze geen rekening hielden met een dergelijke stijging van de opkomst. In sommige kiesdistricten bedroeg de opkomst meer dan 85% en moesten stembiljetten worden binnengebracht. Dit was bijvoorbeeld het geval in Krakau.

Er zijn ook problemen met wachtrijen bij het stemmen. Op sommige plaatsen is men bang dat mensen er niet in zullen slagen om te stemmen. De commissies zorgen er echter voor dat iedereen het haalt en de lokale commissies blijven open totdat de laatste persoon die om 21.00 uur in de rij stond heeft gestemd.


Wzropst o = stijgingspercentage

De massale opkomst werd al aangekondigd door de opening van de stembureaus in de ochtend, waar veel mensen even kwamen opdagen.

De opkomst lijkt het laagst in de provincie Podkarpackie. Daar is de motivatie van de kiezers uitzonderlijk laag.

Bron: wiesci24.pl    język po Polsku