Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Belangrijke woorden. "Deze verkiezing is fundamenteel voor onze vrijheid"

Gestart door Pieszyce, 28 juli 2023, 15:37

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Belangrijke woorden. "Deze verkiezing is fundamenteel voor onze vrijheid"

26 juli 2023 

De uiterst belangrijke campagne "Przypilnuj wyborów" wordt gelanceerd. Jaren (en praktijk!) van Wet en Rechtvaardigheid hebben aangetoond dat onze regering niet te vertrouwen is als het gaat om verkiezingstransparantie.

- We zullen de verkiezingen in de gaten houden, en dat is dankzij jullie, dankzij jullie bereidwilligheid. We verschijnen inderdaad op veel plaatsen in Polen, niet om een normale verkiezingsbijeenkomst te houden, maar om iedereen die de kracht en de geloofwaardigheid heeft aan te moedigen om de komende verkiezingen in de gaten te houden, omdat deze verkiezingen absoluut fundamenteel zullen zijn. Ze zullen fundamenteel zijn voor onze vrijheid, voor Polen, voor ons ware patriottisme," zei Rafał Trzaskowski in Toruń.

- PiS heeft absoluut alle instellingen gepolitiseerd en er bestaat ook een gevaar dat deze verkiezingen niet volledig gelijkwaardig zijn. Eén ding dat ik altijd zeg is dat Polen vandaag de dag nog steeds een democratie is, maar vooral dankzij jullie, dankzij de kracht van de burgers, dankzij de sterke Poolse samenleving," herinnerde de burgemeester van Warschau eraan.

Het is ontmoedigend dat het na meer dan 30 jaar sinds de val van het communisme in Polen opnieuw nodig is om ervoor te zorgen dat parlementsverkiezingen op een eerlijke manier worden gehouden.

Bron: