Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Dit staat de media te wachten in de verkiezingscampagne!

Gestart door Pieszyce, 12 juli 2023, 19:21

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Dit staat de media te wachten in de verkiezingscampagne!
Orlen en het staatsbedrijf Post hebben het 'Weekblad NIE' weggegooid en Ziobro heeft geweigerd een onderzoek in te stellen.


10 juli 2023

Een aanval op de media.

Het Openbaar Ministerie van het district Ziobro in Warschau heeft geweigerd een onderzoek in te stellen naar de zaak van Poczta Polska en PKN Orlen, die de 'Tygodnik NIE' uit de verkoop hebben gehaald. De uitgever van de krant, het bedrijf Urma, heeft al aangekondigd dat het de beslissing voor de rechter zal aanvechten.

Voor de uitgever betekent een dergelijke stap een gigantisch financieel verlies.

De CEO van Urma, Marta Miecińska, vertelde het portaal Wirtualne Media dat de openbare aanklager geen tekenen van een strafbaar feit heeft gevonden in de acties van Orlen en Poczta.

- Naar onze mening is dit besluit onjuist, het is uitgevaardigd zonder een analyse van de documentatie van de zaak en, in feite, zonder een hoorzitting met bewijsmateriaal - zonder de gegrondheid van de zaak in het minst te onderzoeken," zei ze.

- De kennisgevingen in deze zaak betroffen de verdenking van het plegen van handelingen op grond van artikel 44, lid 1, en artikel 49 van de perswet van 26 januari 1984 [betreffende de onderdrukking van perskritiek en de beperking van persverspreiding - red.]. Het onderzoek in deze zaak gaf geen aanleiding tot het instellen van een onderzoek. De basis voor een dergelijke beslissing was de bepaling van artikel 17 par. 1, punt 2 van het Wetboek van Strafvordering, d.w.z. de afwezigheid van de kenmerken van een verboden handeling," vertelde de plaatsvervangende woordvoerder van het Openbaar Ministerie, Szymon Banna, aan het portaal Wirtualne Media.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku