Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

DRINGEND: Borys Budka in elkaar geslagen door een PiS-aanhanger

Gestart door Pieszyce, 22 september 2023, 23:15

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


DRINGEND: Borys Budka in elkaar geslagen door een PiS-aanhanger
Heeft Kaczyński al excuses aangeboden?


22 september 2023 

Borys Budka, kandidaat van de democratische oppositie voor de Sejm, is aangevallen en geslagen in een winkelcentrum in Katowice. De aanvaller was een PiS-aanhanger die tijdens de aanval leuzen riep die levendig van de TVP waren overgenomen. Jarosław Kaczyński eiste de verantwoordelijkheid voor de aanval op.

De agressie en haat die van TVP uitgaat, aangewakkerd door politici van PiS, eist zijn tol. De aanval op een parlementslid van de oppositie, een kandidaat van de democratische krachten voor de Sejm, is de laatste alarmbel. De mishandeling van het parlementslid laat zien dat er geen grens is voor PiS.

Borys Budka werd op klaarlichte dag aangevallen door een PiS-aanhanger. Dit is een bijdrage aan het verbieden van de partij. Jarosław Kaczyński zou zich vandaag persoonlijk bij Borys Budka moeten verontschuldigen voor het belasteren van mensen, voor het haten van zijn partij, voor zijn beleid om mensen te verdelen.

Nog maar een paar dagen geleden viel de politie parlementslid Kinga Gajewska aan. Daders in uniform schonden haar persoonlijke integriteit, raakten haar intieme plaatsen aan en beledigden haar met hun smerige onwettige opmerkingen. Vandaag is er een aanval op een van de belangrijkste politici van de oppositie.

Er is geen plaats voor PiS in een beschaafd land. Mensen als Kaczyński en Morawiecki, leugenaars en stotteraars, vol haat, moeten weg en verantwoordelijkheid dragen voor hun daden.

Op 15 oktober moeten ze uit de macht worden gezet en daarna in de gevangenis.

Bron: wiesci24.pl   język po Polsku