Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda heeft met Kaczynski gesproken. Hij zal de macht niet opgeven,

Gestart door Pieszyce, 9 oktober 2023, 23:38

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda heeft met Kaczynski gesproken. Hij zal de macht niet opgeven,
zelfs niet als PiS de meerderheid verliest.


8 oktober 2023

Staatsterrorisme.

Andrzej Duda heeft de ether van Polsat gebruikt om Donald Tusk en de oppositie aan te vallen. Hij bevestigde ook de plannen van PiS om de verkiezingen te verliezen.

Het lijkt erop dat de terugtrekking van PiS naar het oosten en het verstevigen van alleen het hardste electoraat (met een oneerlijke premie vanwege het onevenredige aantal Sejm-zetels in oostelijke districten) het plan van Kaczyński is om de komende maanden aan de macht te blijven.

Duda zei ronduit dat de opdracht om een regering te vormen zou worden gegeven aan de groepering met de hoogste score. Het is dus duidelijk geworden dat het doel van PiS nu alleen is om PO procentueel in te halen - ongeacht de meerderheid in de Sejm.

Dus als de oppositie meer zetels heeft, zal Duda de missie om een regering te vormen nog steeds aan PiS toevertrouwen - zolang het KO zelfs maar met 0,01 procentpunt inhaalt - ongeacht zijn meerderheid in de Sejm - om PiS de kans te geven bewijs van misdaad te vernietigen en arrestaties te voorkomen.

Duda zelf kan ook bang zijn voor een staatstribunaal.

– De belangen die Donald Tusk nastreefde hadden weinig te maken met Poolse belangen en Poolse allianties – zei Duda in Polsat. De bondgenoot van PiS is Rusland, dus het is geen wonder dat Tusk niet van plan is zijn belangen na te streven.
   
Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku