Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Duda zoals Jaruzelski? Het benoemen van Morawiecki is hetzelfde als het benoemen van Kiszczak

Gestart door Pieszyce, 20 oktober 2023, 15:25

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Duda zoals Jaruzelski? Het benoemen van Morawiecki is hetzelfde als het benoemen van Kiszczak

19 oktober 2023 

PiS als PZPR bis. Andrzej Duda herhaalt het gedrag van Wojciech Jaruzelski in 1989. Vervolgens vertrouwde hij de missie van het vormen van een regering toe aan Czesław Kiszczak, die zijn tijd besteedde aan het vernietigen van documenten.

 – We krijgen weer een herhaling van 1989. Jaruzelski vertrouwde vervolgens de missie van het creëren van een regering toe aan Kiszczak. In plaats van iets te creëren, vernietigde Kiszczak documenten over communistische misdaden. Vandaag zal Duda Morawiecki de missie met hetzelfde doel toevertrouwen: tijd winnen om bewijsmateriaal van visumverkoop, beademingsapparatenschandalen en duizenden andere schandalen te verbergen waarvan we al op de hoogte zijn en waar we pas over zullen leren. De missie van Morawiecki zal op geen enkele manier slagen, maar zal het herstel van de KPO voor de Polen vertragen - zegt Jakub Karnowski.

 PiS is een partij die zich precies zo gedraagt als communistische activisten in 1989. De schok, het ongeloof en het trauma van het verliezen van de verkiezingen stijgen hen naar het hoofd.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku