Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Eerlijke verkiezingen? Geen van bovenstaande!

Gestart door Pieszyce, 7 september 2023, 22:49

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Eerlijke verkiezingen? Geen van bovenstaande!

6 september 2023

Leszek Miller wijst erop dat de komende verkiezingen, in tegenstelling tot de verzekeringen van Wet en Rechtvaardigheid, niet gelijk zullen zijn. Want de partij die aan de macht is doet er alles aan om kiezers om te kopen. - De procedure is georganiseerd en is het bewijs van een onevenwicht tussen de capaciteiten van de kandidaten die aan de macht zijn en die van de oppositie," schrijft de voormalige premier in de Super Express.

- Dus in plaats van zijn werk te doen, rijdt Morawiecki door het land en charmeert het publiek met zijn vermeende successen. De premier is natuurlijk niet alleen. Hij wordt vergezeld door een hele kudde 'weldoeners' van de regering die glimlachen, knuffels en geschenken uitdelen, merkt Miller op.

- De procedure is georganiseerd en laat een onbalans zien tussen de capaciteiten van de kandidaten aan de macht en die van de oppositie. Bovendien wordt de essentie van de verkiezingen hierdoor verstoord. Niet alleen zullen ze niet gelijk zijn - de oppositiekandidaten hebben duidelijk mindere kansen in termen van financiële capaciteiten," voegt de politicus toe.

Het is echt geen verrassing dat de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa heeft besloten om de verkiezingen van oktober onder de loep te nemen. De manier waarop PiS de uitslag wil beïnvloeden is echt een schandaal. Al lang niet meer gezien in Europa.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku