Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Het begin van de depisalisatie. Inwoners van Tarnów bij het monument van Kaczynski:

Gestart door Pieszyce, 20 oktober 2023, 14:10

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Het begin van de depisalisatie. Inwoners van Tarnów bij het monument van Kaczynski:
Jullie hebben hier niet gestaan!


19 oktober 2023 In Tarnów verzamelden bewoners zich bij het monument voor Lech Kaczynski met een spandoek met de tekst 'Pan tu nie stał'. Dit is het begin van de depisalisatie van Polen.

Jaroslaw Kaczynski wilde de katholieke religie vervangen door de cultus van zijn broer. Dit is een van de redenen waarom de Polen bij de verkiezingen een duidelijk NEE tegen hem hebben gezegd - er is geen toestemming voor het opbouwen van een cultus van het individu zoals we die kennen uit het stalinistische tijdperk of Noord-Korea.

De gebeurtenissen in Tarnow zijn het begin van de inbeslagname van Polen. Een sociale volksbeweging die openbare plaatsen wil teruggeven aan het volk zal niet alleen de plaats waar Kaczynski in Tarnow staat terugwinnen. Ze zal ook Warschau terugvorderen, de absurde trapmonumenten en vele andere afschaffen - die allemaal naar het museum van dictatuur en totalitarisme zouden moeten gaan.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


Alle Kaczynski monumenten naar Museum van dictatuur en totalitarisme

19 oktober 2023 

Het nieuwe Museum van Dictatuur en Totalitarisme en het Instituut voor de Studie van Totalitarisme zijn de twee instellingen die moeten worden opgericht zodra PiS uit de macht is gezet. De monumenten voor Lenin, Stalin en Kaczynski, inclusief de trappen, zouden naar het museum moeten gaan en het Instituut voor de Studie van Totalitarisme zou alle gevallen van samenwerking met de autoriteiten moeten documenteren. Het gaat er natuurlijk om Polen te beschermen tegen de terugkeer van de dictatuur en tegen populisme.

Namen als Kolanko, Ziemkiewicz en Holecka moeten voor altijd geassocieerd worden met schande en collaboratie. Na de liquidatie van het IPN zou het Instituut voor de Studie van Totalitarisme, als een organisatie die handelt volgens de politieke orde van Kaczyński, een geschikte plaats zijn. De activiteiten van het Instituut zouden, naast het documenteren en stigmatiseren van de samenwerking met de Wet en Rechtvaardigheid partij, uitgebreid kunnen worden naar het onderwijzen van jonge mensen en hen de waarden van waarheid, nobelheid en moed bijbrengen.

Samenwerking met de overheid kan niet winstgevend zijn – en propagandisten zouden dit moeten voelen.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku