Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Komen er geen verkiezingen vanwege Rusland?

Gestart door Pieszyce, 26 juni 2023, 23:03

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Komen er geen verkiezingen vanwege Rusland?
Vreemde woorden van een politicus van Wet en Rechtvaardigheid


26 juni 2023

Hoe dichter we bij de parlementsverkiezingen en de onvermijdelijke nederlaag van de partij Wet en Rechtvaardigheid komen, hoe sterker de vrees wordt dat de partij van Kaczynski de uitslag van de verkiezingen gewoon niet zal erkennen. Of er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat ze gewoon niet doorgaan.

Dit zijn geen loze twijfels. Want vandaag, bijvoorbeeld, begon Adam Bielan, Kaczyński's man voor speciale opdrachten, te zeggen dat de Russen zich zouden kunnen mengen in de herfstverkiezingen in Polen.

- We moeten ons voorbereiden op mogelijke Russische inmenging in het verkiezingsproces, aangezien de Russen zich hebben gemengd in het verkiezingsproces in de VS, Spanje, Duitsland en Frankrijk," zei Bielan. - Ze zullen zeker ook de boel willen verstoren in zo'n belangrijk land als Polen om Oekraïne te helpen, voegde de politicus eraan toe.

Dus als de partij Wet en Rechtvaardigheid de verkiezingen verliest, zullen ze ongeldig worden verklaard omdat 'de Russen zich ermee bemoeid hebben'? Hoe moeten we Bielans woorden anders begrijpen?

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku