Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Komorowski vatte de wil van Duda botweg samen

Gestart door Pieszyce, 8 november 2023, 00:37

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Komorowski vatte de wil van Duda botweg samen
Niets toe te voegen, niets af te doen


7 november 2023

Bronislaw Komorowski staat onomwonden negatief tegenover het besluit van Andrzej Duda om de missie van het vormen van een nieuwe regering toe te vertrouwen aan Mateusz Morawiecki. Want iedereen weet dat het bij voorbaat gedoemd is te mislukken.

- Het is niets nieuws of verrassends dat de president premier Morawiecki heeft benoemd, want hij had al lang aangekondigd dat het een vertegenwoordiger zou zijn van de partij die de meeste stemmen heeft gewonnen. Dit concept is naar mijn mening aanvaardbaar," zei Komorowski in een interview met Wirtualna Polska.

- Ze kunnen ministers langer laten rondrijden in limousines van de regering, departementsdirecteuren kunnen allerlei compromitterend materiaal opruimen in secretariaten, ze kunnen ook geld uitgeven als er nog geld over is," voegde de voormalige president eraan toe.

En dit is de reikwijdte van de politieke ambities van politici van Wet en Rechtvaardigheid. Om tenminste nog een beetje rond te rijden in limousines. En van hun kabinetten genieten.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku