Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Maar er komt gejank! Veranderingen bij staatsbedrijven zullen snel gaan

Gestart door Pieszyce, 18 oktober 2023, 23:33

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Maar er komt gejank! Veranderingen bij staatsbedrijven zullen snel gaan

18 oktober 2023

Als iemand in de Wet en Rechtvaardigheid partij de illusie heeft dat de oppositie die aan de macht komt, geen grote schoonmaak zal houden onder de partijbenoemingen in staatsbedrijven, dan heeft hij het goed mis. De "ijzeren bezem" waar Donald Tusk het over had, zal werken, en heel snel.

- De publieke media, vooral de publieke televisie, moeten meteen worden genezen en er moet een langzaam maar consistent proces van economische educatie van het publiek beginnen. Dit is een kwestie die we sinds de dagen van Jacek Kuroń eigenlijk nooit meer zijn vergeten, en het moet nu gebeuren. Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk veranderingen door te voeren in staatsbedrijven en zich te ontdoen van al die zogenaamde zwagers," zei Marek Belka in een interview met de portaalsite money.pl.

- Slim betekent in dit geval snel. Kiezers van democratische partijen tolereren geen mensen in staatsbedrijven die door de politiek zijn aangesteld. We gaan niet muggenziften en ons afvragen wanneer we het juiste aantal ambtenaren zullen hebben die in staat zijn om functies over te nemen. We moeten ze snel uitroeien," voegde de voormalige premier eraan toe.

Maar er zal protest zijn! En het geknal van 'zetels' die van lucratieve krukjes worden weggerukt!

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku