Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Onaangename zaken tijdens parlementsverkiezingen 2023

Gestart door Pieszyce, 15 oktober 2023, 14:40

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Ośrodek Monitorowania Zachowań Rasistowskich    @OmzRi

UWAGA - DOSTAJEMY INFORMACJE O PRZEKRĘTACH REFERENDALNYCH Zgłaszają się do nas kolejne osoby, które twierdzą, że gdy odmówiły wzięcia karty referendalnej - członkowie komisji nie chcieli tego odnotować! Wzywajcie policję jeśli członek komisji nie chce odnotować odmowy wzięcia.
 
LET OP: WIJ ONTVANGEN INFORMATIE OVER REFERENDALSCAMS We worden benaderd door steeds meer mensen die beweren dat de commissieleden er geen kennis van wilden nemen toen ze weigerden de referendumkaart in ontvangst te nemen! Bel de politie als een commissielid een weigering om iets mee te nemen niet wil vastleggen.Pieszyce


402 Danka Kozielska      @DankaKoz

Fałszerstwo wyborcze. Próbowali nam wcisnąć karty do Senatu bez pieczątki. Na moją uwagę podmienili. Są dwie kupki. W urnie są bez pieczątki. Zgłosiłam do PKW. Uważajcie!
 
Verkiezingsfraude. Ze probeerden ons Senaatskaarten zonder stempel aan te smeren. Op mijn teken hebben ze ze vervangen. Er zijn twee stapels. In de stembus zitten ze zonder stempel. Ik heb dit gemeld bij het PKW. Wees voorzichtig!
Aneta ObserwatorXY    @ObserwatorXY

Łamaniem jakichkolwiek standardów jest wydawanie kart do głosowania bez stempla, które się, z tego co widać po zdjęciach z dziś, zdarza. Należy to zgłaszać.
 
Het is een overtreding van alle normen om stembiljetten uit te geven zonder stempel, wat, zoals te zien is op de foto's van vandaag, inderdaad gebeurt. Dit moet worden gemeld.

Pieszyce


Het stemmen is begonnen. Record belangstelling, eerste problemen

15 oktober 2023 

Het stemmen voor de parlementsverkiezingen is begonnen. Volgens enquêtes wordt er ook een recordopkomst verwacht en dit wordt bevestigd door de eerste signalen uit Polen. De belangstelling voor de verkiezingen is enorm en bij sommige stembureaus vormen zich al rijen. De eerste gevallen van geen kiezers op de lijsten zijn ook gemeld.

De belangstelling van de Polen voor de verkiezingen is ongekend groot. Bij sommige stembureaus vormen zich al rijen en bij andere is het moeilijk om een parkeerplaats te vinden. De Polen gaan in groten getale naar de stembus, omdat ze vandaag beslissen over de toekomst van hun land. Ze zijn gemotiveerd om deel te nemen aan de verkiezingen omdat ze het lot van Polen willen beïnvloeden.

Er zijn ook de eerste gevallen gemeld van kiezers die niet op de lijsten stonden. Voordat je naar het stemlokaal gaat, is het de moeite waard om je stemlocatie te controleren in de mObywatel applicatie of online. Elke volwassen Pool heeft actief stemrecht, maar ze moeten wel aan een specifieke plaats, aan een specifiek district worden toegewezen.

Het weer is gunstig, dus het belooft een recordopkomst te worden, waarschijnlijk de hoogste sinds 1989.

De Polen kiezen vandaag 460 parlementsleden en 100 senatoren en de stembureaus zijn open van 7.00 tot 21.00 uur.

Bron:  wiesci24.pl[/b]        język po Polsku


Pieszyce


De mObywatel -app werkt niet meer. Toeval?

15 oktober 2023 

De mObywatel app van de overheid werkt niet meer. Het is niet mogelijk om in te loggen. Is het toeval dat de storing plaatsvindt op de dag van de verkiezingen?

Informatie over het crashen van de mObywatel applicatie komt uit heel Polen. Het is niet mogelijk om in te loggen. De foutmelding is extreem vreemd. Ironisch genoeg is er een reclamecampagne voor deze applicatie aan de gang in de media.

Veel internetgebruikers vragen zich af waarom de app niet meer werkte op de dag van de verkiezingen. Er komen steeds meer theorieën over het stemrecht.

- Neem je identiteitskaart mee. mObywatel is de weg van de instrukteurs gegaan," schreef Sebastian Koscielnik.

 >:(  >:(

Bron:  wiesci24.pl[/b]         język po Polsku