Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Pisowski's deal valt uit elkaar

Gestart door Pieszyce, 18 oktober 2023, 00:00

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Pisowski's deal valt uit elkaar
CBA-agenten brengen bewijs over hun superieuren naar Giertych?


17 oktober 2023

De politieke bazen van de CBA zitten in de knoop. Nu ze worden afgerekend voor afluisteren en aanvallen op de oppositie, zijn sommige medewerkers van de dienst begonnen met het overhandigen van documenten die het wangedrag van de leiding bewijzen.

- Ik heb een verzoek aan verschillende CBA-medewerkers die mij documenten sturen over hun superieuren om deze te digitaliseren voordat ze naar de kanselarij worden gestuurd. Dit vergemakkelijkt hun analyse aanzienlijk en versnelt het opstellen van een verzoekschrift op grond van artikel 60 van het Wetboek van Strafrecht (kleine kroongetuige)," schreef Roman Giertych, parlementslid voor de Burgercoalitie.

Er zijn zoveel documenten dat Giertych waarschijnlijk andere advocaten om hulp zal moeten vragen.

- Ik zal onmiddellijk een beroep doen op mijn collega-advocaten voor hulp. We zijn niet in staat om de documenten te verwerken," schreef het parlementslid.

Bron:  wiesci24.pl     język po Polsku

Pieszyce


CBA geschokt: 'Giertych wordt nu een God van donder en bliksem voor hen'

18 oktober 2023

Er is een groeiende angst in de CBA om zich te moeten verantwoorden voor misdaden die in opdracht van de politiek zijn gepleegd. Een van de grootste problemen is de overwinning en verkiezing in de Sejm van Roman Giertych, de ontembare advocaat die het onderwerp was van een van de acties van de geheime dienst PiS. De onderzoeksjournalist Pawel Miler schrijft hierover:

- Denk nu na, PiSowski's criminelen van de geheime diensten of het openbaar ministerie, sinds Patron Giertych Kaczyński verpletterde zonder op te staan van zijn stoel, wat zal er met jullie gebeuren zodra de Patron terugkeert naar Polen en ervoor zorgt dat jullie je verantwoorden voor jullie ongerechtigheden volgens de kunst van de wet? Voor hen is dit, naar wat ik nu al hoor uit de hele CBA, het somberste scenario van vandaag. En het meest schrijnend voor sommigen van hen, is het een scenario zo reëel als geen ander dat hen vandaag de meeste zorgen baart Ze waren er zeker van dat Giertych de flop van Tusk zou blijken te zijn, en hij bleek de cultus Pegasus te zijn, zoals een geïnterviewde me vertelde "Giertych zal nu de God van donder en bliksem voor hen zijn" Ik vond deze boodschap erg leuk - becommentarieerde onderzoeksjournalist, Pawel Miter.

Bron:    wiesci24.pl      język po Polsku