Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Sprong naar de kas bij TVP

Gestart door Pieszyce, 28 oktober 2023, 23:55

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Sprong naar de kas bij TVP
Propagandisten bereiden een zachte landing voor zichzelf voor


28 oktober 2023

Zelfs de propagandisten van Wet en Rechtvaardigheid in dienst van TVP beseffen dat hun 'moederpartij' een beslissende nederlaag heeft geleden. Bij Woronicza probeert iedereen daarom een 'zachte landing' te maken.

- We horen onofficieel dat Danuta Holecka probeert om betere arbeidsvoorwaarden voor haar verslaggevers te krijgen van de huidige TVP-voorzitter Mateusz Matyszkowicz, om ervoor te zorgen dat ze een zo zacht mogelijke landing krijgen na de "sanering" van TVP die de nieuwe autoriteiten hebben gepland. (...) Zij zal niet uit eigen beweging vertrekken en staat met een muur achter hen," meldde het portaal WP.

Geen wonder dat er paniek heerst onder de 'journalisten' van TVP. Jarenlang hebben ze partijpropaganda gezaaid zonder met hun ogen te knipperen. Nu moeten ze gewoon boeten voor hun leugens.

Hier is niets onbetamelijks aan, geen "vergelding". De publieke media moeten gewoon objectief zijn. En dat kan alleen door onafhankelijke journalisten. Niet door partijpolitici.

Bron:  wiesci24.pl    język po Polsku

Pieszyce


Er is een schandaal aan de gang bij TVP. Wat denken ze wel!

3 november 2023

Volgens onafhankelijke media is er een 'ontruimingsactie' begonnen bij TVP. Op een eigenaardige manier bedacht. Typisch de werkwijze van PiS.

Welnu, het blijkt dat er bijlagen worden voorbereid bij de contracten van de belangrijkste mensen bij TVP, die met name verantwoordelijk waren voor de partijpropaganda van Wet en Rechtvaardigheid. Zoals Press.pl meldt, worden eerst en vooral de opzegtermijnen verlengd. Tot wel een jaar!

Volgens het portaal zijn de contracten van verschillende journalisten al gewijzigd. Bijvoorbeeld voor Michał Adamczyk, Magdalena Ogórek, Jacek Łęski, Michał Rachoń en Miłosz Kłeczek.

Op deze manier zijn de 'sterren' van vandaag verzekerd van een hoog inkomen. Zodat ze de eerste, moeilijkste maanden na de machtsovername door PiS kunnen overleven.

Bron:  wiesci24.pl      język po Polsku