Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Tusk heeft de wind in de zeilen

Gestart door Pieszyce, 5 juli 2023, 23:03

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Tusk heeft de wind in de zeilen
Kaczynski heeft tot nu toe alleen maar nederlagen geleden en zal de verkiezingen verliezen


5 juli 2023

Donald Tusk is een koploper in de politiek en dat valt vandaag de dag moeilijk te betwisten. Hij is degene die de toon van het publieke debat zet en bliksemsnel de idiote ideeën van PiS aanpakt.

Geen van de onderwerpen die PiS heeft geprobeerd te lanceren heeft aangeslagen. Niets werkt, zelfs de angst voor immigratie niet. Kaczyński is in de val gelopen, of liever gezegd in zijn eigen strik. Het bleek dat er niets achter zijn voorstellen zat, het waren loze praatjes. Tusk, die de stemming van het publiek perfect aanvoelt, heeft de strategie van PiS uitgewerkt, die saai en voorspelbaar is. Politiek gaat over efficiëntie en het spelen van het lange spel. Kaczyński is hier niet toe in staat, hij verliest snel zijn adem en energie en na de eerste nederlagen begint hij te schreeuwen van woede.

Kaczyński's probleem is dat zelfs dreigen met vluchtelingen, wat vroeger werkte, vandaag niet meer werkt. De president van Wet en Rechtvaardigheid begrijpt niet dat de Polen vandaag heel anders tegen de kwestie aankijken en dat allemaal door de oorlog in Oekraïne. De intimidatie van Tusk heeft de hele strategie van PiS om zeep geholpen. Het is waar dat uitverkoopjournalisten nog steeds een soort kunstmatige realiteit proberen te creëren, zelfs op grote portaalsites, maar dat kan niemand wat schelen. Het is nu alleen nog maar gezeur.

Kaczyński heeft alleen maar nederlagen geleden en geen enkele overwinning in zijn strijd met Tusk. Een strijd die belangrijk is omdat we deze keer niet om verkiezingen spelen. We spelen om de vraag of Polen in Europa zal blijven, of het vrij zal zijn en of het zich zal ontwikkelen. Die kans is er niet met PiS. Met Tusk wel.

Bron:    wiesci24.pl     język po Polsku