Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Waarom is het nodig om op Tusk te stemmen? Dat is eenvoudig!

Gestart door Pieszyce, 28 september 2023, 09:49

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Waarom is het nodig om op Tusk te stemmen? Dat is eenvoudig!

26 september 2023

De oude politieke expert Leszek Miller heeft op een toegankelijke manier uitgelegd waarom je op Donald Tusk en de Burgercoalitie moet stemmen. Omdat dit de enige manier is om PiS van de macht te verdrijven.

- Andrzej Duda kondigde in Polsat News aan dat als PiS de verkiezingen wint maar geen meerderheid heeft, de kandidaat van de partij toch de kans krijgt om een regering te vormen. De president herinnerde eraan dat als dit niet lukt, er procedures zijn. Duda heeft gelijk. De opdracht om een regering te vormen wordt gegeven aan het hoofd van de winnende partij of een door hem aangewezen politicus. Dit zou een einde moeten maken aan de onzin dat de president wacht tot er een meerderheidscoalitie is gevormd en dan de kandidaat-premier benoemt die door die coalitie naar voren is geschoven, herinnerde Miller eraan.

- Ik heb dit al vaak gezegd en ik zeg het nog een keer. De regeringscoalitie zal zich vormen rond de toekomstige premier, niet rond een mythische derde macht. Als PiS wint en enkele zetels tekort komt, zal het die 'opkopen', en niet noodzakelijk van de Confederatie. De enige kans op een regeringswisseling is een KO overwinning. Daarom moet men, ongeacht politieke opvattingen, op Tusk en KO stemmen," voegde de voormalige premier eraan toe.

We kunnen er zeker van zijn dat als PiS de kans krijgt om een regering te vormen, het die niet gemakkelijk zal laten gaan. En dan zouden al onze inspanningen wel eens voor niets kunnen zijn. En daarom is het noodzakelijk om op Tusk en KO te stemmen.

Bron: wiesci24.pl      język po Polsku