Polenforum.nl Polenforum.nl

Nieuws - links - informatie en forum over Polen

Sinds 7 januari 2004

 

Wołoszański onthulde onbekende feiten. Het gaat over Kaczynski

Gestart door Pieszyce, 27 oktober 2023, 23:41

Vorige topic - Volgende topic

Pieszyce


Wołoszański onthulde onbekende feiten. Het gaat over Kaczynski

Piotr Wierzbicki
26 oktober 2023 

Boguslaw Woloszanski bereidt zich voor op zijn nieuwe rol als parlementslid. Op woensdag kwamen hij en 108 andere debutanten naar de Sejm voor een trainingssessie. Hij gaf ook een interview waarin hij uitlegde waarom hij de politiek inging. Daarbij onthulde hij een verrassend en wijd en zijd onbekend feit uit zijn verleden en dat van Jarosław Kaczyński.

Dit was een van de verrassingen van de verkiezingscampagne. In augustus kondigde Donald Tusk aan dat Bogusław Wołoszański zich kandidaat zou stellen op de lijsten van de Burgercoalitie in het district Piotrków (nr. 10). De voorheen bekende journalist en popularisator van de geschiedenis behaalde 35. 202 stemmen, versloeg Antoni Macierewicz (32.946 stemmen) en won zo een parlementszetel.

Wołoszański onthulde wat zijn vroegere relatie was met Kaczyński

Bogusław Wołoszański verwierf zijn populariteit dankzij het programma "Sensaties van de 20e eeuw", dat sinds 1983 op TVP werd uitgezonden. Later ging hij werken voor Polsat, waarvoor hij sinds 2011 de programma's "Skarby III Rzeszy" en "Tajna historia XX wieku" maakt. Wołoszański heeft ook veel artikelen en boeken op zijn naam staan. Tot nu toe heeft hij zich echter niet met politiek beziggehouden. Wat heeft hem hiertoe aangezet?

    - Het ontstond toen ik televisie keek, waar mijn studiegenoot Jarosław Kaczyński optrad. Toen ik naar hem luisterde, besloot ik dat genoeg genoeg is, we moeten aan het werk.

- verklaarde Bogusław Wołoszański in een interview met 'Wyborcza'.

De journalist is 73 jaar oud en een jaar jonger dan de voorzitter van Wet en Rechtvaardigheid. Uit biografische informatie blijkt dat beiden op hetzelfde moment studeerden aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Warschau.

Teamspel en vertrouwen in Tusk

Op de vraag of Bogusław Wołoszański niet bang was dat je in de politiek in teamverband moet spelen en daarom soms je eigen standpunten moet opgeven, antwoordde hij dat hij ook in de veronderstelling verkeerde dat je in teamverband moest spelen, maar zijn medekandidaten haalden hem al snel uit deze veronderstelling. - Iedereen speelde naar zijn eigen roken, voegde hij eraan toe. Op de vraag of hij ook voor zichzelf zou spelen, antwoordde hij enigszins raadselachtig: - Ik ben hier niet om voor mezelf te spelen. Ik heb al 50 jaar gespeeld.

Het frisse parlementslid sprak ook zijn vertrouwen uit in het politieke talent van Donald Tusk.

    - Ik heb veel vertrouwen in Donald Tusk. Hij zal het heel goed aanpakken, want hij is een politicus met veel ervaring, en niet alleen Poolse, maar ook internationale ervaring.

- zei hij.

Betaalmuur wyborcza

Bron:  wyborcza.pl, fakt.pl przez Piotr Wierzbicki     język po Polsku