Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

De liefde van Lena Goldnadel

In de Tweede Wereldoorlog moet de Poolse Lena Goldnadel onderduiken in Parijs. Ze vindt onderdak in een klooster, wordt verliefd op de zuster die haar begeleidt en laat zich dopen.

dcdsvfvfvv

De liefde van Lena Goldnadel door Erica Fischer

Ruim vijftig jaar later, als Erica Fischer dit verhaal optekent, verzoekt Lena haar alle namen en plaatsen onherkenbaar te maken. Waarom? Vraagt Fischer. Ze hoeft nu toch niet meer bang te zijn? ‘Joden moeten altijd bang zijn’, is haar antwoord.

Zeer uiteenlopende, opmerkelijke joodse levens- en liefdesverhalen, waarin de Holocaust een prominente rol speelt: soms direct, namelijk in de Tweede Wereldoorlog, bij latere generaties als eeuwig aanwezige schaduw van groot verlies. Maar evenzeer een rol spelen machtsverhoudingen binnen een relatie of verschillen in ras, geloof, cultuur: ‘Romeo en Julia-verhalen’ dus, van relaties die nauwelijks kans op succes hebben. Het zijn verhalen van verschillende generaties en uit diverse windstreken, o.a. Parijs, Tel-Aviv, Istanbul, Sarajevo. De schrijfster Erica Fischer (ook journaliste en vertaalster), zelf jodin (1943), schreef in ’94 de documentaire roman ‘Aimee en Jaguar’ (vertaald in dertien talen en verfilmd*) die in een recensie ‘een monument tegen racisme en voor de liefde’ werd genoemd. Ook dit boek is een wapen tegen vooroordelen en racisme. Boeiend en veelal in verteltrant weergegeven, maar niet altijd even gemakkelijk om je in te leven. Geen boek om achter elkaar uit te lezen, maar om telkens weer op te pakken.

Productinformatie

Auteur:
Overige betrokkenen:
Taal:
Vertaald door:
Afmetingen:
Gewicht:
Druk:
ISBN10
ISBN13
Erica Fischer
Tinke Davids
Nederlands
Tinke Davids
220x215x135 mm
351,00 gram
1e druk
9055152803
9789055152803

Hier te koop

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl