Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Met uw hond of kat naar Polen

 
 

Chucky von Albertshause

Chucky von Albertshause

Persoonlijk is de schrijver dezes niet zo voor het meenemen van huisdieren op reizen die langer dan drie uur duren, dit uit ervaring. Een piepende of flink hijgende hond is geen pretje in de auto zeker niet in de zomer, dus thuislaten en onder de hoede van een bekende brengen is de beste oplossing. De dieren lopen al snel stress op tijdens zo’n reis vanwege het vastzitten en de té langdurige omgeving van een auto.

Als het niet anders kan, zijn een paar tips weer handig en onderstaand proberen wij ook hier u weer te helpen.

• Algemene informatie:
Invoerregels & douane bepalingen: De wetten voor vervoer van honden zijn voor de EU landen met ingang van 3 juli 2004 gelijkgesteld. Daarom heeft iedere hond die vanaf die datum de grens over gaat een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip verplicht. Tot nu toe mocht dat zowel met een duidelijk leesbare tatoeage als met een chip. Per 2 juli 2011 is de tatoeage echter niet meer toegestaan voor reizen binnen de EU, en is de chip dus verplicht! Daarnaast moet uw hond tegen rabiës zijn ingeënt.

• Geldigheid rabiësenting
De Europese Unie heeft voor alle EU-landen het volgende bepaald:
De standaard hervaccinatietermijn van 1 jaar is komen te vervallen. Vroeger moest uw hond ieder jaar tegen rabies worden ingeënt ook al was de periode van immuniteit nog niet verstreken. In plaats daarvan wordt vanaf nu de geldigheidsduur van de rabiesinenting bepaald door de aanbeveling van de producent van het vaccin (de termijn staat in de bijsluiter). Als uw dierenarts een vaccin gebruikt dat langer dan een jaar geldig is kun je dus kosten besparen. En u hoeft niet ieder jaar naar de dierenarts voor een prik voordat u op vakantie gaat.

Let op: als uw hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als u uw hond opnieuw laat inenten nadat de oude rabiesinenting is verlopen, mag u pas 21 dagen na de inenting de grens over.

Uw dierenarts moet de geldigheidsdatum duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is de vaccinatie ook 3 jaar geldig en voorkomt u misverstanden bij een controle.

Wilt u een seintje voordat de datum verloopt? Geef u dan op bij PrikAlert

Honden jonger dan 3 maanden:
Honden jonger dan 3 maanden worden nog niet tegen Rabiës ingeënt. Niet ingeënte honden worden in Polen niet toegelaten, dus een pup jonger dan 3 maanden mag je niet meenemen naar Polen.

Met dank aan: Dogsincluded

• De hond in de auto
Sommige landen waaronder Duitsland hebben speciale bepalingen voor het vervoer van honden in de auto. In Duitsland moet je hond officieel vast aan een veiligheidsriem terwijl voor meerdere honden andere regels gelden, namelijk kooien.
Tests hebben uitgewezen dat een hond die “niet” vastzit, een botsing bij 50 km per uur nooit overleefd. Ook is vastgesteld dat een hond van 30 kg. bij dezelfde snelheid een kracht vertegenwoordigd van 600 kilo. Wat denkt u dus dat er met u gebeurd als hij naar voren komt vliegen? Zet dus uw hond altijd vast. Schaf dus voor uw vriend een Roadie autogordel, speciaal voor honden aan. Zorg dat uw hond ruimte heeft om te gaan liggen en zet hem niet tussen de bagage, een hond kan het snel warm hebben, en daar een hond alleen via zijn tong en voetzolen zweet, kan dit problemen geven. Denk daarom eens aan een Body Cooler. Dit is een mat die je voor vertrek natmaakt en wanneer opgedroogd de koelte ongeveer 2 dagen vasthoudt. Meer informatie over de Body Cooler. Deze deken doet het ook geweldig als frisse rustplaats op een warme bestemming.
• Aandacht voor uw huisdier
Huisdieren zijn soms net kleine kinderen, ook zij vervelen zich snel onderweg, schenk hen dus aandacht, worden ze onrustig ga dan niet tegen hen schreeuwen, want ze snappen het niet, ze hebben immers niets gedaan, en zijn alleen zenuwachtig. Spreek rustig en beheerst (ook beter voor u en uw reisgenoten) en stel uw huisdier op zijn / haar gemak.
Stop bij de eerst volgende grote parkeerplaats, rijdt even door naar een rustig hoekje, lijn uw huisdier aan en laat uw huisdier snuffelen en behoeften doen en speel met het dier. Doe dit niet in een omgeving waar picknicktafels staan maar loop wat verder weg.
• Aanlijnen van uw huisdier bij een stop:
Als u gestopt bent, lijn dan eerst uw hond of kat aan, ja ook voor katten zijn speciale tuigjes om hen aan een lijn te laten wandelen. Wilt u dit niet, zet dan de kattenkooi waarin u uw dier vervoerd hebt, in een schaduwrijk plekje maar niet in de volle wind. Als uw huisdier is aangelijnd, dan pas opent u het portier van uw auto, eerder niet. U zult namelijk niet de eerste zijn welke in Duitsland of Polen achter zijn ontsnapte huisdier aan moet. Voorkom dit door rustig en beheerst handelen. Eerst aanlijnen, een medepassagier vragen de lijn vast te houden of de lijn vastmaken in de auto, dan pas het portier openen. Bedenk honden zijn in de regel gestoord als ze er uit mogen.
• Openbaar vervoer in Polen:
Geen probleem, u moet uw hond echter wel muilkorven. Kent de hond dit niet, oefen dan thuis ruimschoots voor u vertrekt, u doet er uw vriend en uzelf een plezier mee. Gaat u met de trein, geef dan duidelijk aan, dat u een hond met u mee wilt nemen, u zult dan een extra kaartje moeten kopen tegen gereduceerd tarief.
• Reisziekte bij uw huisdier:
Een hond of kat met reisziekte is een drama, lees h i e r wat men er over schrijft.
Er bestaat ook EHBO voor honden lees dit goed door u weet nooit of u het nodig heeft EHBO voor honden.
• Teken en hoe te voorkomen:
Voor teken is het altijd oppassen, vooral in bossen en lage struiken. Er zijn middelen die een indringende beet voorkomen, wij geven daar echter geen advies over. De reden is dat door het toedienen van een vloeistof in combinatie met een teken/vlooien band u uw hond meer problemen bezorgd dan u lief is. Voor dit advies moet u echt naar de dierenarts. Heeft deze advies gegeven en heeft u dat toegepast, dan nog is elke dag controle van uw vriend noodzakelijk.
• Tijdig stoppen tijdens de rit:
Huisdier in de auto? Stop dan regelmatig. Zeker op de uren dat u uw huisdier normaal thuis uitlaat. Dieren zijn daaraan gewend. Aanlijnen en wandelen, goed voor u en uw huisdier, denk niet van het kan nog wel even. Het zal uw humeur en dat van uw lieve vriend bederven.
• Waar kan ik mijn huisdier mee naar toe nemen?
Niet overal is uw huisdier welkom, informeer vooraf of het is toegestaan. Boekt u via Internet, laat dan uitdrukkelijk bevestigen dat uw huisdier is toegestaan. Beter een keer teveel gevraagd dan aankomen en problemen.
• Water:
Zorg dat u onderweg voldoende water bij u heeft en natuurlijk de eigen drinkbak. Ook dieren hechten aan hun spullen, hoe gek dat ook klinkt.
• Wat verder over katten:
Katten zijn totaal anders als honden, neemt u hen toch mee, zorg er dan voor dat uw verblijfadres afgesloten is en dat de kat niet kan ontsnappen. Zorg voor dit dier, speel met het zodat het aan de ruimte waar u verblijft kan wennen. Gaat u slapen doe hem dan in de meegenomen reisbox, immers zoeken kan een ramp betekenen.

Copyright © 2004 – 2013 Polenforum.nl All rights Reserved.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl