Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

De man die inbrak in Auschwitz

inbrak

De man die inbrak in Auschwitz

De man die inbrak in Auschwitz is het buitengewone waargebeurde verhaal van een Britse soldaat die vrijwillig in Buna-Monowitz naar binnen marcheerde, het concentratiekamp bekend als Auschwitz III. In de zomer van 1944 werd Denis Avey vastgehouden in een krijgsgevangen werkkamp, E715, vlakbij Auschwitz III.

Hij had gehoord van de brutaliteit opgelegd aan de gevangenen daar en hij was vastbesloten om daarvan getuigen te zijn. Hij broedde een plan uit om zijn plaats te wisselen met een Joodse gevangene en smokkelde zichzelf in zijn sector van het kamp. Hij bracht de nacht door bij twee gelegenheden en ervoer uit eerste hand de wreedheid van een plaats waar slavenarbeiders, ter dood veroordeeld waren door middel van arbeid. Verbazingwekkend, overleefde hij de nasleep van de Dodenmars, waar duizenden gevangenen door de nazi’s werden vermoord toen het Sovjet leger naderde.

Na zijn eigen lange tocht dwars door Midden-Europa werd hij naar Groot-Brittannië gerepatrieerd. Voor decennia lang kon hij zichzelf er niet toe brengen om het verleden opnieuw te bezoeken, maar nu voelde Denis Avey zich in staat om het volledige verhaal te vertellen – een verhaal zo aangrijpend als het is in ontroering – en dat biedt ons een uniek inzicht in de geest van een gewone man, wiens morele en fysieke moed bijna niet te geloven zijn.

Productinformatie

Auteur:
Taal:
Afmetingen:
Gewicht:
ISBN10:
ISBN13:
Avey Denis & Broomby Rob
Engels
21x197x130 mm
220,00 gram
1444714198
9781444714197

o.a. Hier te bestellen

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl