Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Moffenmeisje (ebook)

moffenmeisje

Moffenmeisje door Pam Jenoff

Ze is tot alles bereid om het leven van haar man te redden, maar zal hij daarna nog wel van haar kunnen houden? De negentienjarige joodse Emma Bau is nog maar drie weken getrouwd wanneer nazitroepen haar geboortestad Krakau bezetten. Haar man, Jakob, moet al snel onderduiken, en Emma wordt met haar ouders opgesloten in het vervallen, overbevolkte getto van de stad.

Op een nacht ziet het verzet kans haar het getto uit te smokkelen. Ze gaat wonen bij Jakobs katholieke tante Krysia en krijgt een nieuwe identiteit: Anna Lipowski, een niet-joods meisje uit Gdansk. Hoewel angst voor ontdekking en voor het lot van haar ouders haar leven beheerst, is ze als Anna relatief veilig, tot ze de aandacht trekt van een hooggeplaatste naziofficier, Kommandant Richwalder. Hij vraagt haar voor hem te komen werken. Onder druk van de verzetsbeweging, die wanhopig op zoek is naar informatie over de nazis, accepteert ze de baan.

Maar wanneer Richwalders belangstelling voor haar persoonlijk blijkt te zijn, komt ze voor de moelijkste keus van haar leven te staan: om Jakob te helpen moet ze hem en hun huwelijk verraden. Ze slaat een weg in waarvan geen terugkeer mogelijk lijkt. Te midden van de gruwelijkheden leeft ze, als minnares van de Kommandant, in het oog van de storm…

Productinformatie

Auteur:
Taal:
Vertaald door:
Formaat:
Bestandgrootte:
Kopieerrechten:
Printrechten:
Voorleesfunctie:
Jenoff Pam
Nederlands
Mieke Trouw
ePub met kopieerbeveiliging (DRM) van Adobe
68 MB
Het kopiëren van (delen van) de pagina’s is niet toegestaan
Het printen van de pagina’s is niet toegestaan
De voorleesfunctie is uitgeschakeld

Geschikt voor Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible met Adobe DRM).

Hier te bestellen

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl