Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Voorbereidingen voor het vertrek naar Polen

 
 
Voor vertrek komen er altijd nog een paar zaken kijken welke belangrijk zijn en waar men rekening mee moet houden, immers goed voorbereid zijn is is beter dan onderweg e.e.a. verhelpen.

  • Banden:
  We nemen aan, dat u tijdens uw vakantie check in de garage, ook de banden heeft laten controleren, zo niet laat dit dan alsnog even doen. Kost weinig tijd en u rijdt een stuk veiliger. Laat ze onmiddellijk vervangen als het profiel beneden de 3,5 millimeter komt, weinig profiel verlengd ook uw remweg. Bent u een autobestuurder welke regelmatig een stoepje meepikt, laat ze dan zeker nakijken, want een klapband, heeft grote gevolgen.
  • Bandenspanning:
  Controleer de bandenspanning. Meestal is de voor u juiste bandenspanning weergegeven in het instructie / serviceboekje. Tegenwoordig ook te vinden op een sticker in de deurstijl van uw auto. Heeft u bredere banden om de velgen laten leggen, gebruik dan de bandenspanning welke door de betreffende bandenfabrikant is aangegeven, te vinden op de tabel bij de luchtpomp. Wanneer u zwaar beladen op pad gaat, blaas dan de achterbanden wat harder op en vergeet het reservewiel niet, immers u kunt hem nodig hebben.
  • Diverse vloeistof niveaus:
  Heeft u deze niet bij de garage laten controleren, doe dat dan zelf en vul ze zo nodig bij, vergeet vooral de ruitensproeiervloeistof niet, zowel voor als achter. Wanneer u de accu controleert, leg dan even een stuk vuilniszak over uw spatbord, zodat een eventuele spat van accuzuur niet op de lak valt. Pas ook op met uw kleding, accuzuur is voor autolak en kleding een groot gevaar en kan deze aantasten. Kleding welke accuzuur heeft meegekregen, onmiddellijk uittrekken en in een emmer met water en Soda onderdompelen en goed in deze oplossing spoelen.
  Wanneer u de doppen van de accu losdraait, leg ze dan op de accu zelf en nergens anders. Ook voorzichtig zijn met remolie, kan dezelfde uitwerking op lak hebben.

bandenspanningLaden van de auto:
Iedereen heeft natuurlijk zo zijn / haar eigen methode al dan niet verkregen door ervaring. Een auto goed laden is een kunst en natuurlijk niet zoals het plaatje hiernaast, maar dat is ook meer als grap bedoelt. Een goed beladen auto is in balans en een auto die achterover hangt is uit balans en kan stuurproblemen veroorzaken.

De een zegt, laat uw reservewiel en krik op de door de fabriek aangegeven plaats zitten en de ander zegt weer, leg hem op een plaats waar u er gemakkelijk bij kunt als u een lekke band krijgt. Wie predikt de wijsheid?

De reden dat men u adviseert het reservewiel en de krik op hun door de fabriek aangegeven plaats te laten zitten is, dat wanneer ze bij een aanrijding losschieten en naar voren komen ze een dodelijk werking kunnen hebben. Wij adviseren u hem op de door de fabriek aangegeven plaats te laten zitten.

Denk er wel altijd aan, dat u uw gevarendriehoek en pechlamp als laatste in uw bagageruimte stopt, vlak voor u de klep dicht doet, immers u kunt hen soms zeer snel nodig hebben, speciaal op wegen waar de vluchtstrook ook als uitwijkstrook wordt gebruikt.

• De gesloten bagageruimte:
Met een gesloten bagageruimte loopt men minder kans dat er iets tijdens een noodstop naar voren schiet, hier is inpakken dus een stuk gemakkelijker, laat u leiden door uw eigen gevoel en denk er aan dat het uitpakken van een bagageruimte langs de weg een hel is, speciaal bij regenachtig weer. Vergeet ook het plankje voor onder de krik niet bij de hand te houden.

• De open bagageruimte:
Leg de zwaarste koffers of tassen voorbij de achteras tegen uw rugleuning aan, nooit de zwaarste bagage helemaal naar achteren leggen, want de best bestuurbare auto is die auto waarin het gewicht goed verdeeld is. Plaats tussen de koffers of tassen uw koelbox zodat u er gemakkelijk bij kunt. Werk zo verder naar achteren. Leg het meegenomen plankje onder een tas. Zo voorkomt u dat het bij een noodstop met een klap naar voren komt. Voor extra veiligheid, kunt u door de handvatten van tassen en koffers een nylon koord halen en dit licht aantrekken, een compacte massa verplaats zich minder snel dan één losse tas of koffer. Daarna dekt u de bagage af, met een zeil of een deken, niet iedereen hoeft namelijk te zien wat u vervoerd en zorg, dat zaken als een laptop nooit zichtbaar in de auto liggen. Het beste is deze op een niet zichtbare plaats op te bergen, het liefst in een koffer. De hoedenplank, ook een opklapbare, laten we zoals afgesproken gewoon zitten.

Bedenk, dat als u alles goed heeft ingepakt, u veiliger rijdt en eventuele duistere figuren, welke in elk land voorkomen, niet direct zien wat u vervoerd.

Copyright © 2004 – 2013 – Polenforum.nl – All rights Reserved.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl