Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Handige extra’s voor in uw auto

 
 
Onderstaand een aantal artikelen, welke nuttig kunnen zijn, schroom u niet ze extra mee te nemen.

  • Auto zekeringen:
  Hoewel in de deksel van uw zekeringenkastje in de auto vaak al enkele zekeringen zitten, is het handig een doosje reserve zekeringen bij uw autodealer te kopen. Vervang nooit een lichte zekering voor een zwaardere, dit kan schade toebrengen aan de elektronica van uw auto en nog erger, brand veroorzaken. Slaat na het vervangen van de zekering, deze er weer uit, waarschuw dan de auto-hulpdiensten in het land van verblijf of bezoek een merk garage in uw plaats van verblijf.
  • Eerste hulpboekje:
  Koop een eerste hulpboekje voor in uw auto, let er op dat er ook aanwijzingen in staan hoe u moet reanimeren. Lees voor vertrek het boekje een paar keer rustig door en probeer de oefeningen op uw partner of een ander. Zo staat u in geval van nood niet geheel sprakeloos.
  • Houten plankje:
  Handig is een vierkante hardhouten plank van ongeveer 50 x 50 cm of anders van watervast verlijmd materiaal. De berm is namelijk niet altijd verhard en dit plankje kan voorkomen de bij het wisselen van een wiel de krik te snel wegzakt.
  • Koelvloeistof, olie- en ruitenwisservloeistof:
  Neem altijd voldoende mee voor de reis. Ook in Polen is dit allemaal in ruime mate voorradig en verkrijgbaar. Ruitenwisservloeistof kan men kopen in de volgende vormen. Klaargemaakt of geconcentreerd. Kijk altijd naar de hoogste bescherming dus minimaal – 30 graden, men kan het ook zelf thuis klaarmaken in de juiste verhouding in een plastic jerrycan.
  • Lampen set:
  Verplicht in veel landen, koop een complete set autolampen, liefst met twee lampen voor dim en groot licht. Kijk even in uw auto-serviceboekje welke connector u voor uw lampen nodig heeft, want alleen H4 is allang niet de enige meer.
  Kijk H i e r welke lamp voor uw auto geschikt is, hier is ruime informatie aanwezig.
  • Lappen:
  Liefst geen pluizende, maar bijvoorbeeld oude T shirts. Deze kunt u gebruiken om uw oliepeil te controleren of bijvoorbeeld om tijdens een stop, even de modder van de voor- en achterverlichting weg te vegen. Vergeet niet de kentekenplaten schoon te houden, wanneer u dat niet doet, kan een stevige bekeuring uw vakantieplezier bederven.. Verder zijn lappen ook handig om vies geworden handen schoon te vegen.
  • Life hammer:
  Handig als u in een extreme situaties komt, wanneer u bijvoorbeeld uw veiligheidsriemen moet doorsnijden als u onverhoopt te water raakt en de zijruit moet inslaan om de auto te verlaten. Bewaar hem op een gemakkelijke bereikbare plaats (liefst vast gemonteerd). Probeer n o o i t de voorruit in te slaan deze is van gelaagd glas en zal alleen maar scheuren.
  • Paraplu’s:
  Comfortabel bij pech als uw medepassagiers buiten de auto moeten wachten, verder ook handig als u een wiel verwisselt en een medepassagier hem boven uw hoofd houdt.
  • Pechlamp:
  Altijd belangrijk, niet alleen als u in het donker pech krijgt, maar ook, tenminste als u een goede koopt, een met een knipper of flash functie. Er zijn vele soorten voorhanden, koop er een met zijsteunen want door de rijwind van een passerende vrachtwagen, kan en lichte uitvoering omvallen.
  • Pioneer schopje:
  Dat zijn van die schopjes welke je kunt opvouwen, deze nemen weinig ruimte in, maar zijn zeer handig als u eens vast komt te zitten in de modder of in de sneeuw. Hiervoor moet u even naar de dumpzaak, of een campingartikelen winkel.
  • Rubberen tuinplankje:
  U kent ze wel, elk tuincentrum maakt er reclame mee, deze kunt u onder uw knieën leggen bij het verwisselen van een wiel. In de winter worden uw knieën niet te koud en in de zomer houdt het tevens uw broek schoon.
  • Sleepkabel:
  Zorg dat u een sleepkabel bij u heeft, het liefst een waar aan beide zijden van de kabel een veer zit, zodat de ergste schokken opgevangen worden en koop er een van voldoende dikte. liefst met een stevige H-Sluiting met borstbout.
  • Werkhandschoen:
  Handig is een paar werkhandschoenen bij u te hebben, zeker i n de winter. Koop geen kunststof werkhandschoenen deze zullen bij gebruik glad zijn en u geen grip geven wanneer u een moersleutel moet hanteren tijdens het verwisselen van een wiel.

Verder zijn er nog meer nuttige zaken. Ga voor u op reis gaat eens langs bij een autoshop, een wereld gaat voor u open.

Copyright © 2004 – 2013 – Polenforum.nl – All rights Reserved.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl