Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

De oorlogsbruid

Oorlogsbruid

De Oorlogsbruid -door Edith Hahn Beer & Susan Dworkin

“De oorlogsbruid” is het indrukwekkende overlevingsverhaal van Edith Hahn Beer. Deze joodse vrouw redde tijdens de Tweede Wereldoorlog haar leven door met een nazi officier te trouwen.

Opgroeiend in Oostenrijk verhuist ze naar Wenen om rechten te gaan studeren. Wanneer Oostenrijk door de Duitsers wordt ingelijfd, wordt het leven voor haar alsmede haar familie bijzonder moeilijk.

Edith wordt in Osterburg geplaatst om voor de Duitsers te gaan werken. Ze stuurt brieven naar haar moeder en haar vriend Pepi die half Joods is, en heeft steeds de hoop dat ze weer naar huis mag. Na maanden van onmenselijk zware arbeid in het werkkamp kan Edith eindelijk terug naar Wenen. Op het station ontmoet ze na maanden haar geliefde Pepi en zijn moeder.

Ze besluit uit angst opnieuw opgepakt te worden, niet naar het getto terug te keren, met hulp krijgt ze een nieuw identiteit, haar nieuwe naam is Grethe (Magarethe). Dankzij die nieuwe identiteit en hulp gaat ze als verpleeghulp werken bij het Rode Kruis. Daar ontmoet ze de nazi officier Werner Vetter, die onmiddellijk verliefd op haar wordt en wil trouwen. Edith ziet in dat zijn aanzoek haar redding kan betekenen.

Prachtig boek waar bepaalde zinnen u nog lang bij zullen blijven. Immers in de hedendaagse samenleving schijnt men nog steeds niets geleerd te hebben en daarom moeten boeken over de tijd waarin Edith Hahn leefde altijd bewaard blijven.

Productinformatie

Auteur:
Soort:
Taal:
Vertaald uit het:
Vertaald door:
Oorspronkelijke titel:
Afmetingen:
Gewicht:
Druk:
ISBN10
ISBN13
Edith Hahn Beer, Susan Dworkin
Met illustraties
Nederlands
en
Ineke van Bronswijk
The Nazi Officer’S Wife
23x207x139
328,00 gram
1e druk
9044334131
9789044334135

O.a. Hier te bestellen ….. Plus inkijkexemplaar – ook als Ebook verkrijgbaar.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl