Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Babiogórski Nationaal Park in Polen

Het Babiogórski Nationaal Park is gelegen in het zuiden van Polen, in de provincie Małopolskie.

Babiogorski Nationaal Park

Babiogorski Nationaal Park

Op de Babiogórski Nationaal Park website zult u een grote bron van informatie vinden over de natuurlijke en culturele aspecten van de regio, met een verscheidenheid aan bezienswaardigheden uit de wereld van de natuur en een gedetailleerde beschrijving van de activiteiten van het park.

Het Babia Góra Nationaal Park werd opgericht in opdracht van de overheid op 30 oktober 1954 (Publicatieblad van wet nr. 4, punt 25 van 4 februari 1955). Het bedekte de oppervlakte van 1.703,70 hectare, waarvan 97 hectare privé eigendom is. Het grootste deel van het land (1.049,88 ha) was onderworpen aan strenge wettelijke bescherming, en een gebied van 324,89 ha was onder gedeeltelijke bescherming.

De oprichting van het Babia Góra National Park kan worden toegeschreven aan vele factoren, zoals: het model lay-out van plantaardige lagen, gemeenschappen van rotsplanten, uniek in Polen’s planten sites van laserpitium archangelica, Cerastium alpinum, tozzia alpina. De bovenste delen van de Babia Góra bergen vormen de enige alpine gordel die in de Beskiden te vinden is, met een aantal kleine vijvers die ontstaan zijn door aardverschuivingen. Dit zijn slechts enkele van de redenen voor de oprichting van een Nationaal Park in dit gebied.
In 1977 kreeg Babia Góra, in het gebied van het Nationaal Park, de status van Biosphere Reservaat en werd opgenomen in het UNESCO “Man and Biosphere” programma.
In 1997, na 20 jaar onafgebroken pogingen om het park te vergroten, vergrootte een overheid’s opdracht uiteindelijk het gebied naar 3.391,55 hectare. Een overgangsgebied werd ook vastgesteld bedekkend tot 8.437 ha.

We hopen dat de informatie beschikbaar op onze website u zal aanmoedigen om te komen en het Babia Góra National Park te bezoeken. U bent van harte welkom!

Gaarne heten we u welkom in Babiogórski Nationaal Park

Website Babia Góra National Park

Meer informatie:
Babia Góra
Wandelroute/Bergbeklimmen Babiogórski Park Narodowy
Babiogórski Park Narodowy Video

Copyright vertaling – Polenforum.nl

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl