Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Boeken over – uit en door Polen

Polen kent vele beroemde schrijvers, Czesław Miłosz een Pools-Amerikaans schrijver, dichter en winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 1980, is voor velen daar een beroemd voorbeeld van. Inmiddels zijn er al diverse schrijvers vertaald naar de Nederlandse taal en zeker naar het Engels.

Ook zijn er bekende en onbekende “buitenlandse” schrijvers die over Polen geschreven hebben en dat nog steeds doen. Polen is immers een prachtig land met een rijke geschiedenis waar men eigenlijk nooit over uitgeschreven raakt.

Daar er al veel websites zijn waar deze schrijvers, beschreven worden, alsmede hun pennenvruchten, zullen er op deze pagina boeken komen te staan die door de leden van Polenforum.nl gelezen zijn en al dan niet gewaardeerd worden. Het is zeker niet de bedoeling anderen concurrentie aan te doen. Ons gaat het er om, dat mooie boeken bekendheid krijgen en blijven houden, boeken dus die wij het waard vinden nog eens onder de aandacht te brengen.

De lijst zal dus een groeilijst zijn op Alfabetische volgorde op naam van de schrij(ver)(ster). De titel van het boek zal telkens in rood weergegeven worden, dit is een directe link naar de pagina waar het boek beschreven staat, al dan niet met een afbeelding c.q. andere documentatie.

Wij hopen op deze manier een document samen te stellen waar aankomende lezers zich kunnen verdiepen in een korte weergave over de inhoud van het boek.

Wij wensen u veel leesplezier en heeft u zelf een titel van een Poolse schrijver, of een schrijver die over Polen schrijft, laat het ons gerust weten. Naast boeken over Polen zult u ook boeken vinden die direct of indirect met de Holocaust te maken hebben.

Met vriendelijke groet,

Het Polenforum.nl team

 

Lijst op schrijversnaam:

Avey Denis & Broomby Rob
Boyne John
Davidson Bronia
Davies Norman
Davies Norman
Hahn Beer, Edith & Dworkin, Susan
Fischer Erica
Tokarczuk Olga
Van der Heijde, Hans
Willems Wim & Verbeek Hanneke
Wisniewski Janusz L.
Zamoyski Adam
The Man Who Broke into Auschwitz
De jongen in de gestreepte pyama
Vlucht naar het oosten
God’s playground
White Eagle – Red Star
De Oorlogsbruid
De liefde van Lena Goldnagel
De rustelozen
Dagboek in blik
Honderd jaar heimwee. De geschiedenis van Polen in Nederland
Anna’s vlucht
De slag om Warschau

 
Fictie:

Jenoff Pam – Moffenmeisje
Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl