Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Wettelijk verplicht in Duitsland en Polen

Wanneer u zich in Duitsland en Polen niet houdt aan onderstaande regels, moet u niet verbaast zijn als u een hoge boete krijgt. Deze regels zijn niet voor niets gemaakt dus neem ze in acht dit voor uw eigen plezier.

• Aanhangwagen of caravan:
Naast de groene kaart voor uw auto is in Duitsland en Polen ook een groene kaart nodig voor de aanhangwagen of caravan, zeker als deze over een eigen kenteken beschikt.
Het bezit van een dergelijk document voorkomt in deze landen onnodige vertraging en extra kosten.
• Brandblusser:
De brandblusser dient voor de passagiersstoel gemonteerd te zijn, laat de garage, die deze brandblusser monteert, er rekening mee houden dat uw stoel misschien een keer iets naar voor geschoven moet worden.
• Gevaren driehoek:
Zorg voor een gevaren driehoek van stevig materiaal, liefst met een zware uitklapbare voet, zodat deze niet bij de eerste voorbijrijdende auto van zijn plek waait.
• Groene kaart:
Wanneer u deze vergeten bent, komt u zoals reeds eerder gemeld Polen niet in. U zult misschien denken, er zijn geen grenzen meer, houdt u dan rekening met de vliegende brigades net achter de grens, zij zullen u zonder pardon van de weg halen. Men zal u verplichten terug te gaan naar de grens om daar een tijdelijke verzekering af te sluiten. Wees dus wijs en zorg dat alles vooraf geregeld is.
• Huisdier:
In Duitsland bent u verplicht de meereizende huisdieren van een veiligheidsriem te voorzien. Deze kunnen bevestigd worden aan de reeds aanwezige veiligheidsriemen. Voor meer informatie verzoeken wij u te kijken op de volgende website: Zie hier uw huisdier in balans .
• Milieuvignet:
In steeds meer Duitse steden bent u verplicht om een milieuvignet achter de voorruit van uw auto of camper te hebben. Kosten: € 12,50. Het vignet kan rood, geel of groen zijn, afhankelijk van de milieueisen. Op snelwegen is het vignet niet nodig. De maatregel geldt ook voor niet-Duitse voertuigen.
Voor volledige informatie klik Hier.
• Ongeval waar u bij betrokken bent:
Bij een ongeval waar u bij betrokken bent, bent u in Duitsland en Polen verplicht de politie er bij te halen. Verlaat de plaats van het ongeval niet, want dat wordt als misdrijf gekenmerkt.
Is het ernstig dan om een tolk verzoeken en niets tekenen. laat u dus niet afschepen. Maak foto’s vanuit verschillende hoeken en schrijf de kentekens op, ook van de politieauto.
Heeft u geen fotocamera, koop dan vóór uw vertrek een wegwerpcamera.
Polen willen later nog wel eens een andere versie ophangen van een aanrijding, Laat u niet misleiden, bij onzekerheid blijven aandringen op een tolk.
Zijn er gewonden, ga niet aan hun lopen sjorren, wacht tot de hulpdiensten er zijn, u zou meer kwaad dan goed kunnen doen.
Tip: Bij een ongeval waar u bij betrokken bent, kan het zijn dat u in aanraking dreigt te komen met bloed. Zorg daarom altijd dat u plastic handschoenen in uw auto heeft.
• Waarschuwing: Ongeval waar u Niet bij betrokken bent:
Wees voorzichtig voor “zogenaamde” ongevallen zij kunnen “fake” zijn tenzij u het voor uw ogen heeft zien gebeuren, heeft u het niet zien gebeuren, NIET stoppen om te vragen of u kunt helpen, beter is het een paar kilometer door te rijden. Wanneer u Pools spreekt kunt u op dat moment de politie bellen “997” of het alarmnummer “112”. Bel altijd handfree als u rijdt want de boetes zijn hoog. Wanneer u erg dichtbij bij een dorpje bent, rij dan daar naar toe en vraag naar de “Policja”. Leg rustig uit waar en wat u gezien heeft en maak desnoods duidelijk op een kaartje waar het “ongeval” ongeveer was. Blijf vooral rustig, u kunt als leek toch niets doen als het een echt ongeluk was.
• Passagiers
Personen die alcohol tot zich genomen hebben, dien op de achterbank plaats te nemen, zij mogen in Polen nooit naast de bestuurder plaatsnemen. Dit kan u een boete opleveren.
• Radarverklikker
Radarverklikkers zijn In Polen ten strengste verboden. Wanneer u staande wordt gehouden, zal de apparatuur in beslag worden genomen. Tevens wordt aan u een hoge boete uigedeeld die u terplekke moet voldoen. Tevens loopt u de kans dat u zich later voor de Rechtbank in Polen moet verantwoorden. Heeft u een radarverklikker in uw navigatiesysteem, schakel hem dan uit. Voor meer informatie!
• Reserve bril in de auto:
In Duitsland zijn brildragende bestuurders van een auto verplicht een reserve bril in de auto te hebben. Wordt soms op gecontroleerd, ook hier is het weer raadzaam daaraan te voldoen.
• Reflecterend hesje:
In Duitsland en Polen verplicht te dragen indien u met pech of gewoon stil komt te staan langs de openbare weg. Bij pech of ongeval direct aantrekken. Schaf meerdere exemplaren aan wanneer u passagiers bij u heeft, zodat zij er ook één aan kunnen doen.
• Ruitenvloeistofreservoir
Het ruitenwis systeem dient altijd voldoende gevuld te zijn met de vloeistof, soms controleert men daarop Wanneer u een apart achterruitreservoir heeft, vul deze dan ook bij.
Goed bijgevulde reservoirs houden uw ruiten schoon, u zult er echt niet blij van worden als u door een wolk muggen rijdt met een leeg reservoir.
• Set reservelampen:
Voor vertrek altijd controleren of deze aangevuld moet worden. Doe dit ruimschoots voor dat u vertrekt.
• Veiligheidsgordels voor en achter:
Alle inzittenden, het woord zegt het als, Alle, zijn verplicht veiligheidsgordels te dragen.
Kinderen mogen voorin zitten als 12 jaar zijn, maar moeten dan wel langer zijn dan 1,50 meter.
• Verbandtrommel
Deze moet ruim voorzien zijn, controleer op de uiterste houdbaarheidsdatum van de inhoud, handig is wanneer u af en toe in de verbandtrommels leeg maakt voor huiselijk gebruik en voor de trommel alles nieuw aanschaft.
• Verlichting tijdens parkeren
Sommige auto’s zijn voorzien van parkeerlichten, welke zowel links als rechts ingeschakeld kunnen worden. Staat uw auto in het donker in een onverlichte straat dan moeten de parkeer lichten aan. Heeft u het standlicht systeem niet, dan zult u de stadslichten aan moeten doen, hoewel dit wel weer veel van uw accu zal vragen. Beter is dan om te kijken of u bij iemand op het erf kunt parkeren, een vergoeding daarvoor zal altijd welkom zijn.
De wet op deze vorm van parkeren wordt zelden door de Polen in acht genomen, maar ook hier weer, als men u aanrijdt en u had uw verlichting niet aan, zijn de problemen weer aanwezig.
• Verlichting tijdens het rijden
Het gehele jaar door bent u in Polen verplicht met dimlicht te rijden, denk daaraan als u de grens passeert. Soms zal men met de koplampen naar u seinen omdat u het vergeten bent, sein niet terug maar steek uw hand op om te bedanken.

 

Copyright © 2004 – 2013 Polenforum.nl All rights Reserved.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl