Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

De rustelozen

De Rustelozen

De Rustelozen – Olga Tokarczuk

Met ‘De rustelozen’ heeft de Poolse schrijfster Olga Tokarczuk een uniek kunstwerk geschreven. In korte en langere teksten omcirkelt ze de vraag wat het betekent om een lichaam te hebben. En overal ontwaart ze het mysterie van het bestaan.

Olga Tokarczuk heeft een buitengewoon boek geschreven. Buitengewoon betekent hier zowel ongewoon als bijzonder. En bijzonder betekent hier bijzonder goed, bijzonder intelligent, bijzonder poëtisch, bijzonder eigenzinnig en bijzonder filosofisch. Na lezing van dit kunstwerk vraag je je af waarom nog nooit iemand zo’n boek heeft geschreven, zo uniek en tegelijkertijd zo doodgewoon en uiterst toegankelijk.

Het moderne leven drijft de mens voort. De haast, het constante rennen, is gevangen in deze roman, waarin verschillende verhalen zijn vervlochten tot een geheel. Zo is er Anoeschka, een jonge Moskoviete, die gebukt gaat onder de zorg voor haar gehandicapte zoontje. Ze vlucht en kiest daarmee voor een dakloos bestaan in de Moskouse metro. Daarnaast is er het verhaal van meneer Kunicki en de geheimzinnige verdwijning van zijn vrouw en zoontje op een Kroatisch schiereiland. De onderbrekingen in dit verhaal houden de lezer, die wacht op de ontknoping van dit mysterie, in grote spanning.

Olga Tokarczuk (Polen, 1962) studeerde psychologie aan de universiteit van Warschau en werkte als psychologe en therapeute. Voor De rustelozen ontving Tokarczuk de Nike-prijs, de belangrijkste Poolse literaire prijs.

Productinformatie

Auteur:
Overige betrokkenen:
Soort:
Taal:
Vertaald uit het:
Vertaald door:
Oorspronkelijke titel
Afmetingen:
Gewicht:
Druk:
ISBN10:
ISBN13:
Olga Tokarczuk
Greet Pauwelijn
Met illustraties
Nederlands
pl
Greet Pauwelijn
Bieguni
38x200x125 mm
483,00 gram
1e druk
9044516167
9789044516166

Hier te bestellen en Inkijkexmeplaar

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl