Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Wat te doen bij aankomst in Polen

 
 
Na een lange reis, is het fijn als men bij iemand of in een hotel in een bank kan gaan zitten om de benen rust te geven en even een andere zit te hebben. Toch raden wij u dit af.

Het is aan te raden als u in Polen (geldt ook voor andere landen) aankomt, om meteen uw auto “Geheel” leeg te halen. Laat Niets in uw auto achter, geen documenten, geen tasje, Niets.
Controleer of de auto op de handrem staat ,(wordt nog wel eens vergeten), controleer of alle ramen dicht zijn, doe uw dasbord kastje open laat zien dat het leeg is, sluit de deur en schakel het alarm in. Zet de auto telkens als u ergens parkeert op het alarm, ook als u even parkeert, om aan de overkant van de straat een ijsje te kopen. Immers zoals u al gelezen heeft, moet altijd de sleutel uit het contact als u de auto verlaat, dat geldt in Polen, Duitsland en ook in Nederland.

• Haal alles uit de auto
Wanneer u bij familie, vrienden, kennissen of op uw vakantie adres aankomt, haal dan de auto helemaal, maar dan ook helemaal leeg. Ga niet eerst gezellig koffiedrinken en bijpraten, maar begin direct. Laat niets in de auto achter.
• Navigatie systeem:
Indien u een los navigatie systeem heeft, verwijder deze dan ook uit de auto, inclusief de draad én de houder, veeg met een vochtig doekje de afdruk van de zuignap van uw raam. Dit zorgt er voor dat het geen aanwijzing is dat er iets kostbaars in de auto kan liggen.
• Parkeren van de auto:
Parkeer, indien mogelijk bij uw vrienden op het eigen terrein en of vraag hen voor u naar het vertrekt of ze en goede bewaakte parkeerplaats dicht bij hun huis weten. Neem een van uw vrienden mee, als u de auto weg gaat brengen, is altijd prettig als er wat vertaald moet worden.
Parkeer bij het hotel op een eventuele aanwezige eigen bewaakte parkeerplaats of vraag hen waar de dichtstbijzijnde 24 uurs parkeerplaats c.q. garage is.
Parkeer nooit op een parkeerplaats waar de verlichting slecht is en waar u weinig auto’s ziet staan. De aanwezigheid van die weinige auto’s kan een reden hebben, namelijk dat de Polen die parkeerplaats niet vertrouwen.
Over parkeren op andere plaatsen komen wij op een andere pagina nog terug.

Copyright © 2004 – 2013 Polenforum.nl All rights Reserved.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl