Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Als u ziek wordt in Polen

Zoals u overal ziek kunt worden, kunt u dat ook in Polen worden. U kunt ook door een andere gebeurtenis in een ziekenhuis opgenomen worden. Ziek zijn is geen schande maar onderstaand een paar zaken die u moet weten.

• Europese gezondheidskaart: Die u vooraf al moet regelen.
Sinds 1-1-2006 is het ook in Nederland mogelijk een Europese gezondheidskaart oftewel een European Health Insurance Card (EHIC) aan te vragen. De EHIC wordt in een aantal andere landen binnen de EEG al langer uitgegeven. Met de EHIC heeft u recht op noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. De EHIC is alleen geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein)Zwitserland, Macedonië en Australie. De EHIC vervangt het huidige E-111 formulier en heeft als doel de procedure m.b.t. het verkrijgen van medische hulp voor Nederlandse verzekerden in het buitenland en de afwikkeling rondom de verleende hulp voor buitenlandse zorgverleners te vergemakkelijken.

Elke burger die een basisverzekering heeft afgesloten en voor een tijdelijke periode naar het buitenland gaat voor bijvoorbeeld vakantie of werk, kan kosteloos in aanmerking komen voor een EHIC. De EHIC is persoonsgebonden en dient daarom voor elk gezinslid apart te worden aangevraagd. Via deze webpagina kunt u snel en eenvoudig zelf uw EHIC aanvragen voor een groot aantal zorgverzekeraars. De EHIC wordt binnen 4 werkdagen, nadat u de aanvraag heeft geplaatst bij u thuis afgeleverd. Heeft u meer vragen over de EHIC kijkt u dan eens bij het onderdeel Vraag en antwoord. Bent u woonachtig in het buitenland, neem dan contact op met uw verzekeraar voor het aanvragen van een kaart.

Het is niet bedoeld voor mensen die speciaal naar het buitenland gaan voor een behandeling.

Info en aanvraag van de kaart: De Europese ziekteverzekeringskaart

• Euthanasieverklaring en uitvoering:
Moeilijke zaak in Polen, iets waar wij ook geen advies in kunnen geven, beter is contact op te nemen met een Euthanasievereniging in Nederland en hen vragen wat voor stappen u moet nemen.
• Opname
Wanneer u door wat voor omstandigheden dan ook in het ziekenhuis opgenomen moet worden, probeer dan zelf, of anders door hen die u begeleiden, het voor elkaar te laten krijgen dat u in een ziekenhuis in een grote stad opgenomen wordt. Daar zijn meer voorzieningen aan apparaten en uitgebreidere specialisatie. Laat eventueel wanneer nodig uw zorgverzekeraar meebeslissen wanneer u zelf onzeker bent.
• Privé klinieken
Voor u zich daar meld, informeer eerst bij uw zorgverzekeraar of zij de kosten daarvan ook vergoeden. Rekeningen achteraf zullen u niet vrolijk maken. Niet elke zorgverzekeraar zal daarin meegaan, zolang de noodzakelijkheid niet bewezen is.
• Zorgverzekeraar:
Indien u zelf niet in staat bent, laat dan een van uw medereizigers uw zorgverzekeraar bellen over uw toestand en met de vraag of assistentie mogelijk is en dat u in deze dringend advies nodig hebt. Wanneer u geen contact hebt gemaakt met uw zorgverzekeraar is de kans groot dat een belangrijk deel van de kosten zelf moet betalen.

Copyright © 2004 – 2013 Polenforum.nl All rights Reserved.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl