Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

In de zomer met de auto naar Polen

 
 

Goede raad voor onderweg.
auto

In de zomer naar Polen rijden kent weinig tot geen problemen, als men tenminste aanzienlijk meer verkeer en de warmte buiten beschouwing laat.

Toch zijn er in dit jaargetijde ook dingen waar men op moet letten en wederom zullen wij trachten u daar bij te helpen.

De tips op deze pagina’s kunt u ook in het voor- en najaar gebruiken, hoewel alles dan normaal gesproken minder extreem is.

• Accu:
Laat voor uw vertrek naar Polen de accu doormeten. Men weet nooit waar het goed voor is en de zekerheid dat de accu in een goede conditie is, geeft minder zorgen voor onderweg.
• Airco:
Wanneer u een klimaatsysteem in uw auto heeft, zet deze dan niet te koud. Wanneer het buiten de auto 32 graden is en in de auto 20 graden zult u het gevoel hebben door een moker te zijn getroffen als u uit de auto stapt. Zeker voor kinderen is dit niet goed.
• Brandblusser:
In Polen bent u verplicht een brandblusser in uw auto te hebben, deze moet voor de passagiersstoel op de vloer gemonteerd zijn. Hier wordt op gecontroleerd. Het niet aanwezig zijn van een brandblusser kan u een boete opleveren.
• Drinken:
Neem extra flessen bronwater mee, het liefst zonder koolzuur, daar dit bij velen vaak snel een opgeblazen gevoel geeft. Liever geen zoete dranken zoals limonade want al die suiker verhoogt de dorst. Probeer de flessen op een koele plaats te bewaren. Reken voor zo’n reis minimaal 2 liter vocht per persoon zeker als de temperaturen boven de 28 graden Celsius komen. In de zomer weet men immers nooit of men niet in een vakantiefile komt te staan.
• Eten:
Pas op met het eten uit de diverse eetgelegenheden langs de weg in Duitsland en Polen, speciaal met erg warm weer, ook al ziet het er nog zo lekker uit. Een buikloop kan uw reis onaangenaam beïnvloeden. Wanneer u toch langs de weg wilt eten, bezoek dan een goed restaurant op een van de vele parkeerplaatsen langs de snelwegen.
• Files:
Laat tijdens een file de kinderen niet vast vooruit lopen, zij lopen gevaar. Zij kunnen immers worden aangereden door motorrijders welke langs de file oprijden, of door een auto van een van de hulpdiensten welke zich tussen een file doorwroeten. Verder kan een file zich ineens oplossen en dan heeft u een probleem. Beslist u toch dat kinderen bij een file vooruit mogen lopen, laat dan altijd een volwassene met hen meelopen, om hen in de gaten te houden, kinderen kunnen nu eenmaal in hun onbesuisdheid onverwachte dingen doen.
• Kinderen:
Reist u met kinderen, dan is het belangrijk er voor te zorgen dat ze niet de gehele tijd in de volle zon zitten te bakken. Dat kan ze extra uitputten, immers kinderen hebben eerder last van de warmte dan een volwassene. Er zijn speciale rolgordijnen voor de zijramen en het achterraam te koop, welke hen afdoende tegen een brandende zon zullen beschermen, bescherm hen doormiddel van deze schermen.
Houdt er verder, als u met kinderen reist, rekening mee dat ze niet de gehele tijd in de luchtstroom van een open raam zitten, u kunt dan aankomen met kinderen welke behoorlijk verkouden zijn geworden, met alle gevolgen van dien.
Zorg dat uw kinderen zich onderweg kunnen vermaken, het is aan u en uw beurs wat daaraan besteed kan worden. Geef ze echter iets ter ontspanning, immers ontspannen kinderen zorgen ook voor een ontspannen bestuurder. Verder is ook hier weer, “het rustig blijven” van belang. Des te meer men zich opwindt, des te warmer men het krijgt. Een overspannen chauffeur is wel het slechtste wat u in een hete zomer kan overkomen.
• Koplampen en achterverlichting:
U dient in Polen, zoals u waarschijnlijk op een andere pagina al heeft gelezen, altijd uw dimlicht aan te hebben, dus ook in de zomer.
Maak er een gewoonte van, tijdens elke stop, of voor uw vertrek, even met een lap over uw koplampen en achterlichten te gaan, zij zijn zo beter zichtbaar daar het vuil is verdwenen. Dit is zowel voor uw veiligheid als voor de veiligheid van uw medeweggebruiker belangrijk. Na en forse regenbui, kunnen uw voor- en achterlichten al voor de helft minder zichtbaar zijn.
• Medeweggebruikers in de zomer:
Let goed op hen, u kunt zelf alles doen om veilig te rijden, zij kunnen het verpesten. Wees alert en als er een wil racen, laten hem gaan. Vaak kom je ze later weer tegen al dan niet in een greppel. Vooral in de zomer als het erg warm is, is men gauw afgeleid, kijk goed uit en rij geconcentreerd laat u niet verleiden.
• Onderhoud van de auto:
Ook in de zomer is het voor vertrek handig als u de auto even in een goede wasstraat in de was laat zetten, vuil en ongedierte hecht zich dan minder gemakkelijk. Kies hiervoor het duurste programma. In Polen heet een wasstraat “Auto Myjnia”. Kies ook hier weer het duurste programma. De prijzen zullen u volgens onze forumleden bekend voorkomen.
Ziet u “Auto Myjnia Ręczna”, maak er dan geen gebruik van. Uw auto wordt dan met de hand gewassen en afgespoten, met risico’s voor de Lak van uw auto evenals de Elektronica.
• Pauzes:
Pauzeer bij extreme hitte vaker dan u normaal gewend bent. Zeker als u kinderen of ouderen bij u in de auto heeft zitten, beter voor het humeur van hen en ook beter voor het uwe. Zoek parkeerplaatsen op waar meerdere mensen zijn. In heel Europa moet men parkeerplaatsen, waar het rustig is mijden, ze zijn vaak niet alleen niet veilig, maar ook niet voorzien van de benodigde goede sanitaire voorzieningen. Het beste zijn nog de parkeerplaatsen bij een benzine station, daar wordt vooral in Duitsland, vaak door de politie gecontroleerd. Let ook hier weer op uw kinderen en laat ze niet alleen ergens naar toe gaan.
• Ruitenwisser-vloeistof:
Wanneer u in Nederland weinig rijdt, laat dan gewoon de ruitenwisservloefstof welke u in de winter gebruikt zitten, immers telkens aftappen en met een ander vullen is veel en onnodig werk. Zorg dat u in ieder geval voor de heenreis voldoende van hetzelfde bij u hebt.
• Pionierschopje:
Ook in de zomer kan een pionierschopje handig zijn, zeker als u eens over een modderig pad rijdt en de wielen draaien ineens door, met de handen is het namelijk slecht modder scheppen. Heeft u hem zelf niet nodig tijdens een ritje, dan kunnen de kinderen er op een strandje een kuil mee graven, veel ruimte neemt hij immers niet in.
• Stoppen na een lange onafgebroken rit:
Na een lange onafgebroken rit op de snelweg, is het beter wanneer stopt dat u de motor van de auto nog even laat draaien, zet uw verlichting uit en laat de motor nog zeker 2 minuten stationair draaien. Dit zorgt ervoor dat de smering zich even rustig goed kan verdelen en is tot behoud van de motor. Zeker bij auto’s die voorzien zijn van een Turbo is dit van belang.
• Wat nog meer:
Sta bij een spoorwegovergang of bij een voorrangskruising waar het bord Stop staat écht stil, u ziet ze niet, maar vaak staat even verderop de politie u op te wachten om een pittige bekeuring te overhandigen. Bij veel spoorwegovergangen ontbreken slagbomen en geven treinen een signaal dat ze er aan komen, er zijn echter ook overgangen die erg onoverzichtelijk zijn. Wees dus alert.

Copyright © 2004 – 2013 – Polenforum.nl – All rights Reserved.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in Your live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polenforum.nl