Algemene Polen informatie - Forum over Polen - Webcams Polen

Nationale parken in Polen

Nationale Parken in Polen vormen de meest grootschalige manier van het behoud van de natuur. De oppervlakte van de nationale parken kan sterk variëren zowel qua inhoud als qua afmeting, dit is verschillend per park, ieder park onderscheid zich door haar natuurlijke, wetenschappelijke en onderwijzende waarden.

Białowieski_Park_Narodowy

Białowieski_Park_Narodowy

Het voornaamste doel is van en nationaal park is het bewaren en bestuderen van het natuurlijke systeem in het gebied, alsmede het herstellen van verstoorde en verdwenen elementen van de oorspronkelijke natuur.

Hoewel de parken open zijn voor bezoekers, is de bescherming van de natuur prominent en dat krijgt voorrang op alle andere activiteiten.

Elk park heeft een gedefinieerd mandaat in haar statuten dat opgemaakt is door het Ministerie van Natuurbehoud, Natuurlijke Bronnen en Bossen.

Het totale oppervlak van de parken overschrijd de 310.000 hectare wat zo ongeveer 1,2 procent van het totale oppervlak van Polen is. Poolse parken zijn uniek in Europa vanwege hun grootte en gevarieerde geografische inhoud.

Hier vindt u een link naar Wikipedia waar alleen 23 parken in vermeld staan.

Wij zullen trachten in de komende maanden zoveel mogelijk parken in deze sectie te plaatsen.

Met dank voor uw interesse in deze natuurwonderen,

Het Polenforum.nl team.

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2022 All Rights Reserved Polenforum.nl